Del Piero to....

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: squash » 27 maja 2006, 18:59

Del piero to prawdziwy symbol Juve, wg mnie najlepszy zawodnik na świecie, mój ulubiony gracz. Wiele można o nim powiedzieć, jednym z tych smutniejszych tekstów jest taki, że niestety to większy piłkarz niż jego kariera. Szczególnie w reprezentacji mu się nie udało, na MŚ w 1998 grał bardzo mało, na Euro 2000 ten pechowy dla niego finał, wszystko zmienił mógł być bohaterem, ale stało się inaczej. W korei i Japoni Włosi ogólnie dali ciała, a o Euro w 2004 najlepiej wogóle zapomnieć. Teraz Alex ma ostatnią szansę, ale istnieje ona szczególnie że Włochów prowadzi Lippi, a zna on Alexa jak nikt. Del Piero to wg mnie jednak piłkarz sepłniony, nie ze względu na sukcesy, ale ze względu, na to za czym szedł w życiu. Został symbolem Juve, ulubieńcem kibiców, miał wiele kontuzji wiele razy musiał zaczynać od nowa, szło mu różnie, od gry na najwyższym poziomie, do kompletnie nieudanych wystepów. Del Piero napewno ustępuje wielu napastnikom. Ale to jednak ktoś wyjątkowy, wierny Juventusowi, nawet na ławce, prawdziwy kapitan wódz. Uważam go za wzór wielkiego gracza, każdy może się na nim wzorować.

Wróć do „Wracając Do Meritum”