Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2052
Kibicuję: Manchester United

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Mr.Chris » 03 sie 2026, 14:25

johny batonik pisze:
03 sie 2026, 13:41
W radiu w pracy i aucie słyszałem już o tym, że straż graniczna złapała jakiegoś Polaka poszukiwanego listem gończym, jak chciał wjechać z Niemiec do Polski. Słyszałem już o jakichś polskich patusach co awanturowali się w pociągu. Nie słyszałem o tym, że Ukrainiec ugodził nożem Polkę. No cóż. Jak to by napisał jeden z użytkowników forum swiatpilki.com - "a jak patusy w UK kogoś zadźgają to co różnica??"
Nie jeździłem w ostatnich kilku dniach samochodem, więc o radiu się nie wypowiem, ale wątpię, żeby milczeli, bo wszyscy o tym mówią - chociaż przyznam, że nie aż tyle co o Polakach, którzy napadli tą parę Ukraińców. Ci to aż z lodówki zaczęli mi w pewnym momencie wychodzić.

Tutaj masz podsumowanie jak to wyglądało w prasie. Od siebie dodam, że widziałem o tym info i w TVNie i na Polsacie. Tylko w TVP nic, ale tam widziałem tylko 5 minut jakiegoś serwisu informacyjnego. Republiki nie oglądam, ale tam pewnie napieprzają o tym jak TVN o tych co napadli na Ukraińców, gdzie jak TV miałem włączone przez około 2h jak robiłem coś na kompie, to ze 3 razy o tym słyszałem.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”