Ciekawe co z tym Vinim. Ja się osobiście nie nastawiam - po pierwsze od początku okienka dochodzą newsy że w tym roku właściciel nie dorzuci żadnej dodatkowej kasy - Kroenke ma w tym roku do zapłacenia ponad 130mln$ podatku od luksusu w Denver Nuggets - więc Arsenal będzie mógł w te lato wydać tylko to co wygenerował (czyli jakieś 150mln + sprzedaże czyli w naszym wypadku zazwyczaj niewiele). Tzolis, Bruno, obrońca i koniec budżetu.
Oczywiście jest możliwość że sprowadzenie gracza takiego kalibru jak Vini jest traktowane jako szansa jedna na milion i będzie na nią bonusowa kasa, zarówno Arsenal jak i nasz właściciel dosłownie podcierają dupę kasą więc pewnie taka operacja jest w zasięgu.
Czytałem że Viniemu finansowo o wiele bardziej opłaca się odejść za rok po wygaśnięciu kontraktu, więc jeśli Real nie odwali akcji w stylu "podpis albo trybuny", to raczej do tego nie dojdzie. Ogólnie raczej myślę że zostanie w Realu.
Wgl ciekawy rozkrok kibicowski - w NBA kibicuję OKC, której genialny ruch GMa wpędzał Nuggets (ten sam właściciel co Arsenal) w giganyczny podatek od luksusu, przez co Arsenal któremu kibicuję w piłce nożnej nie dostanie dodatkowej kasy na transfery