The Championship (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 609

The Championship (zbiorczy)

Post autor: Tennessee » 10 sie 2026, 19:43

matt_ pisze:
10 sie 2026, 6:53
Nadal żadna telewizja ani usługa streamingowa nie skusiła się na zakup praw do pokazywania ligi.
Przykra sprawa, kolejny sezon stracony.

Szkoda bo zapowiada się arcy ciekawa rywalizacja, choćby legendarne starcie West Ham United vs Millwall F.C. albo interesujące nie tylko na boisku spotkanie West Bromwich Albion vs Wolverhampton Wanderers czyli Black Country derby, tam zawsze jest ostro. Wraca Cardiff City, więc i South Wales derby z Swansea City, a będzie także East Lancashire derby Blackburn Rovers vs Burnley F.C. to wszystko są bardzo zacięte rywalizację.

Generalnie masa dobrych ekip na ten sezon się szykuje, kandydatów do awansu sporo, a baraże w trochę zmienionej formie.
Southampton ma ujemne 4pkt za sprawę z zeszłego sezonu, w dalszym ciągu nie mogę uwierzyć, że odebrano im szansę na finał z powodu gościa oglądającego trening rywala za drzewem, absurdalna kara.
Southampton na pewno będzie w grze o awans, spadkowicze co normalne również będą mocni, na pewno Middlesbrough, myślę, że również Birmingham City, Sheffield United, Millwall czy Norwich City.

Z nazwisk bardzo mnie zaskakuje, że w Swansea City wciąż jest Žan Vipotnik, powinien go ktoś wyciągnąć, wydawało mi się to oczywiste.

Wróć do „Anglia”