Ajax Amsterdam (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 318

Ajax Amsterdam (zbiorczy)

Post autor: Leszek » 10 sie 2026, 22:40

Tennessee pisze:
10 sie 2026, 19:46
To zapytam od razu, Aaron Bouwman ma być podstawowym zawodnikiem na ten sezon
Głowy nie dam ale jakby mi jednak przystawić gnata do głowy to bym obstawiał że tak. Ajax trochę zmian kadrowych przeprowadza ale nie słyszałem zbyt wiele plotek na temat innego obsadzenia pozycji Bouwmana.
Tennessee pisze:
i jak oceniasz Míchela jako wybór na trenera?]
Myślę że wybór to znakomity. Może tylko przy Slocie bym się zastanowił jako alternatywie ale nie zamierzam narzekać bo uważam Michela za strzał w 10-kę pod kątem filozofii Ajaksu. Ja wiem że w zeszłym sezonie spadł z tą Gironą na sam koniec, ale myślę że to już było trochę wyczerpanie baterii w czymś w czym i tak dokonał czegoś dużego wcześniej bo to ich 3 miejsce w sezonie 23/24 było dla tego klubu czymś historycznym. No ale takie drużyny nigdy nie stają się raczej elementem stałym na olimpie i czasem takie wyczerpanie zasobów potem jest już na całego. W Amsterdamie powinien mieć lepsze narzędzia do zbudowania czegoś i potem utrzymania tego na jakimś poziomie.
Tennessee pisze:
No i pytanie czy ogarniasz młodzież bo mnie ciekawi jak młody van der Vaart, nazwisko czy jest tam coś więcej w zanadrzu, chłopak ma już 20lat.
Aż tak nie ogarniam, ale przyznam że jednak jestem od lat bardzo sceptyczny w przypadku synów znanych ojców. To się tak rzadko udaje.... może do jakiegoś stopnia Chiesa. Z Holendrów i tak całkiem sporo wyrzeźbił nomen omen Blind. Ok, nie zrobił może aż takiej kariery jak jego ojciec ale jednak w 11-ce mistrzostw świata 2014 FIFA się znalazł bodaj o ile mnie pamięć nie myli. Zasłużenie zresztą.

Tak generalnie jednak jestem sceptyczny wobec synów znanych ojców. Sam wskazaleś że Van de Vaart ma już 20 lat. To już nie tak mało i jak w takim wieku nie widzimy go błyszczącego w meczach eredivisie dla Ajaksu to chyba się to zbyt rewelacyjnie nie zapowiada. Oczywiście chciałbym się mylić. Przykładowo młody Van Persie strzelił w styczniu dwa piękne gole dla Feyenoordu zanim doznał kontuzji.

---------------------------------------------------------------------------

No i super!!! Gra gitara że tu jesteś :) To jest szansa że będę miał tutaj z kim pisać w tym sezonie. I popieram petycję o modyfikację nazwy tematu na AFC Ajax :)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”