Dla mnie piłkarz się obroni jeżeli w Milanie będzie z niego pożytek. Nie obchodzi mnie zbytnio jak sobie ex gracze Milanu radzą poza małymi wyjątkami. Można gdybać co by było gdyby został wykorzystany tak jak powinien (btw - byłby idealny dla Fonseci w Milanie i teraz dla Amorima), ale fakt jest taki, że trzeba go zaliczyć jako flopa Milanu i Maldiniego. No i później niestety gracz też został potraktowany jak kozioł ofiarny (wystawianie go w pomocy i naleganie na sprzedaż).
Origi przyszedł za darmo, był na zniżce podatkowej. Spędził kilka lat w klubie kokosa. Wielkie halo. Teraz mamy gościa za 40 baniek na wyższej pensji w klubie kokosa i wszystko ok.
Ten zarząd przepalił 320 mln euro plus pensje. Jakby choćby połowę z tego wydano lepiej byśmy byli w znacznie lepszej pozycji. Jestem pewien, że jeżeli Massara i Maldini dostali taką kasę po 2023 roku to bylibyśmy w zupełnie innej sytuacji.
Już nie muszę przypominać w jakiej sytuacji sportowej i finansowej przejmowali Milan Maldini i Massara a w jakiej grupa robocza.