Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2061
Kibicuję: Manchester United

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Mr.Chris » 14 sie 2026, 15:04

Eyesmon pisze:
14 sie 2026, 14:48
Mr.Chris pisze:
14 sie 2026, 14:21
Eyesmon pisze:
14 sie 2026, 14:12
Ale właśnie czemu?
Z rzeczy najważniejszych, to podejście do Unii i mniejsza chęć do rozdawnictwa. Wszyscy wiedzą, że 800+ się już nie zlikwiduje, ale przynajmniej nie wyskakują z pomysłami jak pensja minimalna na 3 lata za nowe dziecko. I wiem, że to już nie PiS, ale nie łudzę się, że po dojściu do władzy nie będą razem rządzić. Co do Unii, to PiS niby taki antyunijny, a podpisują wszystko jak leci, tylko przy okazji kłamią w żywe oczy, robią masę wrogów i blokują fundusze.

Mniej ważne, ale kolejny powód to kościół. Nie łudzę się, że przejdziemy na finansowanie religii w stylu niemieckim w ciągu najbliższych 20 lat, ale nie chcę rządu, który to oddala, czy pompuje pieniądze w Rydzyka. Z innych mniej ważnych powodów to związki partnerskie, aborcja, eutanazja, etc. Mimo, że mój światopogląd nie pokrywa się z KO zbyt mocno, to jednak z PiSem rozjeżdża się tragicznie.

A kwestie migracji, zielonego ladu itd Cie nie obchodzą?
Chyba nie biodro, ale okulary by się przydały ;)
Mr.Chris pisze:
14 sie 2026, 14:21
PiS niby taki antyunijny, a podpisują wszystko jak leci
Zielony Ład klepnął PiS. Na osiedlu zacząłem dostrzegać większe ilości imigrantów za PiSu. Afery z biurami dla imigrantów i ściąganie ich w maksymalnych ilościach były za kogo? Och. Za PiSu.

Serio, jeden [ch**] w tej kwestii. PiS gada i gada i i tak podpisuje oraz napuszcza na siebie społeczeństwo, a drudzy się uśmiechają i podpisują albo wiozą pizzę na granicę robiąc TikToki po czym po dojściu do władzy sami tą granicę jeszcze bardziej uszczelniają.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”