Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6264
Kibicuję: 4rsenal

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: sickstick » 14 sie 2026, 15:05

Chlopaczek pisze:
14 sie 2026, 14:55
sickstick pisze:
14 sie 2026, 14:23
Swoją drogą w tej samej przychodni 5 lat temu buliłem za to samo badanie 450zł.
W Twoim wieku juz przynajmniej dwie kolonoskopie?
Dupa piecze lewaku.
Na raka jelita grubego zmarł mój ojciec (kiedy byłem dzieckiem), moja babcia oraz kilka osób z dalszej rodziny (ze strony ojca), zaś ciocia i kuzynka szybko go zdiagnozowały (właśnie na kolono) i dały radę pokonać. Tak więc muszę średnio co 5 lat chodzić na rurę w dupę, bo mam gigantyczne obciążenie genetyczne.
A tysiaka płacę właśnie za komfort tego że mnie usypiają i 15min później się budzę, jak kiedyś miałem robione na NFZ na żywca to było to bardzo nieprzyjemne przeżycie.
Eyesmon pisze:
14 sie 2026, 14:49
Przypomnę ze placimy 9% składki zdrowotnej :)
Moja doświadczenia z lekarzami na NFZ są takie że do nich po prostu nie chodzę. Od ortopedy który wsadził mi kostkę w gips przez co się źle zrosła i do dziś mnie męczy, laryngologa który przy mocnym kaszlu przez miesiąc leczył mnie na astmę (nie pomagało) i dopiero jak wygooglowałem objawy i rzuciłem mu na wizycie "to może być zapalenie krtanie" na co usłyszałem "to może być jakiś pomysł!", a po urologa do którego przyszedłem, zacząłem opowiadać co mi dolega, a ten mi przerwał w połowie słowami "niech się pan streszcza bo mam dzisiaj dużo pacjentów", po czym wypisał skierowanie na USG (które miało termin na za 2 miesiące) + receptę na 5 opakowań ketonalu forte z tekstem "te 2 miesiące powinien pan na tym pociągnąć".
Ostatnio zmieniony 14 sie 2026, 15:10 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Hyde Park”