Kto mistrzem w Anglii w sezonie 2006/2007

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho » 28 maja 2006, 19:24

Chelsea i Manchester to zdecydowanie najwieksi faworyci do zwyciestwa w przyszlym sezonie.

Chelsea po transferze Ballacka ma pomoc, ktrej raczej w tym momencie nie dorownuje zadne z ekip Premiership, troche gorzej u nich bedzie z defensywa Gallas najprawdopodobniej odejdzie, Carvalho takze nie jest zbyt zadowolony ze swojej pozycji w klubie, Ferreira i Del Horno mieli slaby sezon, a zaplecze w postaci Bridge'1 i Johnsona nie napawa pewnie optymizmem Jose, napad tazke slaby. Crespo penie odejdzie(moze do Milanu), podobna sytuacja z Drogba, raczej dojdzie Sheva, tylko ze on sam takze nie da tylu bramek ile potrzebuje takiej klasy zespol. Moze Kalou bedzie dobrym zmiennikiem....
Jedyny problem to bedzie napewno atmosfera Diarra, Essien, Makelele, Lampard, Ballack, Cole, SWP, Robben, Duff, Maniche oni raem grac nie beda a to bedzie problem bo wszyscy sa swietnymi zawodnikami(moze nie mlody Diarra) i ławka ich nie bedize interesowac.....

Manchester zespol na nowy sezon zaczal wg. mnie budowac juz w styczniu, zakupy Evry i Vidicia wzmocnily defensywe MU. Ale w niej takze jest zbyt duze bogactwo Neville, Ferdinand, Brown, Silvestre, O'Shea, Evra, Vidic, Heinze takze razem grac nie beda i 2 conajmniej odejdzie- ja typuje O'Shea i Silvestre.
Jedynym brakiem, ktory widac bez potrzeby wiekszego skupiania sie jest defensywny pomocnik ani Smith, Vidic czy Ferdinand nie nadaja sie na ta pozycje i tu potrzebny bedzie transfer. W kontekscie MU mowilo sie o Diarrze, Makounie, czy kiedys Graevesenie. Napewno dwojka pierwszych bylaby wg. mnie zdecydowanie lepsza niz w/w zawodnicy. Tylko Alex musi sie pozbyc tych niby wielkich talentow typu Miller, Fortune i Fletcher..a takze Smitha, badz tego ostatniego przywrocic do napadu bo tam juz bardziej bylby przydatny, gdyby odszedl RvN. Napad Saha - Roo jest wg. mnie najlepszy w Premiership

Liverpool - Jesli dokupia 1-2 klasowych napastnikow bedzie ok, narazie w miare dobra pomoc, ktora nie potrzebbuje na dzien dzisiejszy wzmocnien... Jesli odejdzie cisse + kasa za Moro to napewno starczy na kogos dobrego typu, Kuijt.

Arsenal - Wzmocnil srodek Rosickym, ktpry wraz z Cesciem i Gilberto bedzie sie swietnie uzupelnial boki Freddi, Reyes, Hleb takze sa mocne, napad z Henry'm, V. Persim i Adebayorem takze moze wiele zdzialac, slaba obrona, ktora gdy dochodza kontuzje latana jest zawodnikami z predyspozycjami z innych pozycji tylko gdy wrocil Lauren, cole do pelnej sprawnosci ten problem zniknie.... Tylko ja w Arsenalu faworyta do Mistrzostwa nie widze, przynajmniej takiego jak CFC i MU.

Tottenham- wzmocnil sie Berbatovem stracil Mido, na to samo wyszlo, mowi sie takze o Downingu, Paczke znowu beda mieli swietna, tylko odejsc moze Keane i Davids, King a te straty beda dla Jola ogromne.

Z perspektywwy tego sezonu do walki powinny sie wlaczyc takze druzyny Blacburn i Boltonu i moze Newcastle, ktory ekpie ma bardzo mocna tylko zawsze slabego trenera bez pomyslu

Wróć do „Anglia”