Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2488
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: HMK » 22 sie 2026, 23:43

Mamy trzy punkty na starcie sezonu 2024/25, tj. 25/26. A nie wroc, 2026/27. Trzeci sezon zapowiada ten sam cyrk. Problemy z przodu, problemy w srodku. Mozesz sciagnac kilku zawodnikow, zalatac (teoretycznie) dziury, ale dopoki ten klaun bedzie biegal w bialej koszulce nic sie tu nie zmieni. Mialem nadzieje, ze w 60 minucie Clown d'Oro zejdzie z boiska, ale to sie nie stalo. Mialem nadzieje, ze w drugim oknie (ktora tam byla? 75-80, cos kolo tego) zejdzie tym bardziej, ze rozgrzewal sie Espi, ale to sie ponownie nie stalo.
Espi moze byc wartosciowym wzmocnieniem, rosly chlop, wie gdzie sie ustawic, te bramki mu wpadaja. Wypisz wymaluj Joselu/Gonzalo z minutami/Budimir/Muriqi/jakas klasyczna dziwiatka. Nie wiem gdzie jest sufit tego chlopaka, bo moze znacznie wyzej niz Gonzalo (a moze na odwrot i to GG okaze sie topowym napastnikiem w Fulham, whatever), ale to tylko pokazuje, ze ktos o takiej charakterystyce na lawce jest konieczny, bo beda (zapewne czesto) mecze, ktore trzeba bedzie przepchnac przyslowiowa dupa.
Arda bardzo fajny mecz, przyjemnie sie go oglada, ale to zadna nowosc. Mam z Turkiem tylko jedna obawe. Ze on predzej czy pozniej rzuci kluczami, wkurzy sie i odejdzie, bo on mam wrazenie, ze ma takie okna - tj. troche pogra, ale zaraz siadzie na lawce i bedzie wchodzil na ostatnie 15 minut. I tutaj moj delikatny strach - ze nastapi moment, ze on po prostu bedzie zbyt dobry by byc 12/13 wyborem w tym klubie. Zobaczymy.
Trzeci akapit dla Mourinho. Nie wiem czy to starosc czy serio zmiana podejscia, ale Jose siedzi na lawce, nie kloci sie z nikim, dziwny widok okraszony dziwnymi decyzjami - zmiana Gulera w 60 oraz trzymaniem Szczeny do konca na boisku.
Spoiler:
Real ma prawie kompletna kadre, prawie. Wystarczylo nie przedluzyc Fawelarza/Szczeny/Clowna d'Oro.

Wróć do „Hiszpania”