Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: futbolowa » 24 sie 2026, 11:30

To ja się poskarżę w innym temacie. Wykończą mnie w tej Akademii, bez kitu. Po ubiegłorocznej podwyżce o stówę mieliśmy najwyższe opłaty w lidze, a teraz podnieśli o kolejną stówę i mam płacić za treningi 2x więcej niż na Legii i prawie 3x więcej niż w innych klubach w regionie. A w piśmie takie kwiatki, jak „będziemy zatrudniać więcej ludzi, więc zapłacimy wyższe podatki”. Już pomijam fakt, że dziewczyny mają gorsze warunki treningowe i pozatreningowe niż chłopaki, to taka stawka (350 zł) na warunki częstochowskie jest absurdalnie wysoka. Do tego jeszcze trzeba doliczyć koszt strojów Adidasa – w cenach wyższych niż w sklepach. Tymczasem główne rywalki w lidze: stroje dostają za darmo (poza korkami, rzecz jasna), na turnieje jeżdżą za darmo (i jeszcze mają ich wielokrotnie więcej niż my), płacą 200 zł mniej miesięcznie i jeszcze mają perspektywę gry w seniorkach, bo u nas nawet nie ma tego w planach.

O infrastrukturze już szkoda nawet wspominać – brak toalet na stadionie, ostatnio znowu nawet toi toie zabrali, szatnie w kontenerach, dzielone na kilka drużyn – tak że dziewczynom kiedyś chłopcy zawinęli stroje i nikt nie został pociągnięty do odpowiedzialności. A opłaty jakbyśmy co najmniej szkółkę Barcelony opłacali.

W niedzielę pierwszy mecz, z Bielskiem. I już mi wstyd na samą myśl, że przyjadą ludzie taki kawał drogi i znowu będą robili kilometry do Maka, żeby móc się w ogóle wysikać, bo pewnie obleśne toi toie znowu nie wrócą na czas.

Wróć do „Hyde Park”