Manchester United (zbiorczy)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 29 maja 2006, 18:18

Owszem Mawik jest wiele możliwości taktycznych. Można grać także 2 defensywnymi 1 ofensywny jak i na odwrót. Ciężko coś konkretnego wymyślić bo SAF jakoś ostatnio taktykiem wybitnym nie jest :roll: . Co do spekulacji jeśli mamy grać "tradycyjnie" 4-4-2. To owszem środek Diarra, Nolan bądź Carrick jest ciekawym pomysłem. Według mnie w pomocy Manchesteru nie ma miejsca już na starych "wyjadaczy", Scholes, Giggs, oni... mogą już być rezerwowymi. Nie wytrzymają gry na 100% przez cały sezon. Pozatym mogą oni już nie mieć motywacji do gry dla Red Devils. Ciekawy mógłby być transfer obrońcy Wigan - Pascala Chimbondy. Sam zawodnik wręcz krzyczy, że United nie odmówi tymczasem konkretną ofertę na stół wyłożył jedynie Tottenham, a szkoda... Piłkarz ten jest jeszcze stosunkowo młodym prawym obrońcą i z pewnością przydałby nam się jako następca Garry'ego Neville'a, którego najlepsze lata gry są już chyba za nim :( . Mamy co prawda Philipa Bardsleya. Jednak na wejście do pierwszego składu jest jeszcze za wcześnie. Gdybym był Fergusonem i wiedział jak będzie się spisywać obrona wraz Wes Brownem na prawej stronie zrezygnowałbym jednak z transferu francuskiego obrońcy. O ile dobrze sobie przypominam to w wygranym meczu na Old Trafford 1-0 z Chelsea, to właśnie Wes Brown grał na prawej obronie świetnie sobie radząc i dobrze dośrodkowując piłki. Obrona Heinze - Vidic - Ferdinand - Brown... Sądzę, że lepszej nie ma. A odnośnie spekulacji, w dniu dziu dzisiejszym pojawiła się informacja o zainteresowaniu Manchesteru United piłkarzem francuskiego Olmypique Marsylia, Franckiem Ribery. Osobiście jestem jak najbardziej ZA. potrzebny jest nam skrzydłowy a szczególnie uniwersalny, który nadaje się do gry z zamianą pozycji z Crisem. Oprócz tego wcześniej mówiono o Zokorze, może by go kupić. Nie jestem jakimś wielkim fanem francuskiej ligi, ale według mojej SUBIEKTYWNEJ oceny Zokora jest piłkarzem lepszym od Diarry, no a już na pewno tańszym. Pozatym jego klub Saint Etienne zimą powiedział, że latem reprezentant WKS będzie miał otwarte drzwi do większego klubu.

Tymczasem sam Joaquina udzielił wywiadu w którym nie wykluczył przeprowadzki do Premiership. Oto co powiedział hiszpański skrzydłowy:
„Nie zamykam przed nikim drzwi. Moi koledzy z reprezentacji rozmawiali ze mną na temat Premiership i mówili, że to wspaniała liga i przenosiny do Anglii byłyby dla mnie dobrym rozwiązaniem.”

„Wszystko co chcę, to uporządkować to wszystko przed Mistrzostwami Świata. Będę musiał skorzystać z najlepszej oferty, bo Betis nie sprzeda mnie za byle co. Chce odejść tam, gdzie będę mógł wygrywać i będę szczęśliwy z profesjonalnego i personalnego poziomu.”

„Chciałbym też grać w Lidze Mistrzów, ponieważ myślę, ze stać mnie na grę z najlepszymi."

Jak dla mnie jaknajbardziej ZA. Hiszpańskie skrzydła, to jest to. W naszym klubie brakuje piłkarzy z jajami i temperamentem, a szczególnie to drugie cechuje Hiszpanów czy Portugalczyków. Jedyną przeszkodą w ściągnięciu Joaquina może być londyńska Chelsea. Sądzę jednak, że londyńczycy nie będą się włączać do wyścigu ponieważ ich skrzydła są już obstawione. Zarząd musi wybrac tańszy Ribery czy droższy Joaquin...

Wróć do „Anglia”