Zdajesz sobie sprawę, że potencjał to mowa o przyszłości, a nie tym co jest teraz? Różni ludzie, różne warunki, różne szanse, różny poziom wejścia w dorosłą piłkę. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że karierę zrobią tylko ci którzy zaczną napierdalać po 10+ bramek w wieku 16 lat?sickstick pisze: ↑wczoraj, 16:06Mordo, Lukaku jak miał 23 lata to miał już ponad 140 goli w seniorskiej piłce, a ogólnie w 18 sezonach kariery, tylko 2 razy skończył poniżej 16 goli na sezon (z czego pierwszy był jak miał 15 lat, a drugi zaraz po przejściu do Chelsea gdzie w ogóle nie rozpatrywano go do gry).
Delap ma 23 lata, 30 strzelonych goli w karierze (z czego połowę w ligach w których wymiata Krystian Bielik), jego najlepszy sezon to 12 goli.
Innymi słowy - Lukaku w wieku Delapa miał nabite więcej goli, niż Delap strzeli przez całą karierę.
Nie, to zdecydowanie nie są gracze o podobnym potencjale xD
Widziałem kilkanaście meczów Delapa w tym 5-6 w pełni. Widziałem też kilkadziesiąt meczów Lukaku i wiem doskonale, że ma predyspozycje do tego, żeby być podobnym typem napastnika o podobnych liczbach. Czy to zrobi? [ch**] wie. Ale predyspozycje do tego ma.