AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 31 sie 2026, 22:23

W sumie ciekawe video zrobił rzecznik prasowy Cardinale. Myślałem, że on dostaje tylko jakiś przeciek transferowy a widać że dostaje dużo więcej niż mi się wydawało.
Wyjaśnił jak Cardinale stara się naprawić błędy Furlaniego,Moncady. Dlaczego De Winter jest w kadrze a Tomori został odsunięty. Dlaczego nie chcą popełniać błędów jak z Nkunku i Gimenezem jak nie mogą kupić kogo chcą. Dlaczego on Endricka do tego angielskiego gnojka(co się wiąże z przykładem Nkunku) itd...

Jak ktoś chce szerszej perspektywy jak to oni sobie w głowach poukładali (Cardinale z Amorimem) to niech sobie obejrzy.

Emocjonalnym nerwusom nie polecam :wink:
Możesz mnie uważać za emocjonalnego nerwusa (zakładam, że to do mnie) ale przynajmniej nam SWOJE zdanie na bazie tego co widzę a nie chłonę wszystko jak leci bez żadnej refleksji i wklejam tutaj. Jesteś właśnie idealny odbiorcom kontentu tych wszystkich taktyków czy insiderów co piszą lub nagrywają takie filmiki jakie chcesz w głębi serca chcesz widzieć i wierzyć w nie.

Oglądnąłem to z czystej ciekawości. No i tak to wszystko co mniej więcej on mówi… my o tym na piłce.pl piszemy od paru lat, bo skrócie to można skrócić do jakość > ilość. Młode top talenty > przepłaceni gracze w wieku 26-28 lat. Oczywiście tak to powinno wyglądać i nie jest to jakaś czarna magia a coś co praktycznie większość kibiców Milanu pisze od lat. Co więcej - to jest coś o co nawoływał Maldini i za co poleciał z klubu.

Tak funckonuje teraz większość poważnych klubów, które świętują największe sukcesy. Więc serio jeżeli Cardinale zajęło 3-4 lata by to zrozumieć to nie jest to jakiś powód do wielkiej dumy. I między innymi dlatego Leao trafia do Turcji a nie do poważnego klubu.

I co najważniejsze papier/video przyjmie wszystko. A rzeczywistość czasem jest brutalna.

Natomiast o Angliku. To nie jest ani top gracz ani top młody talent i trochę śmieszne jak porównuje gościa z rocznika 2003 innych z roczników 2002 (Jashari, Musah) do graczy z roczników 2008 czy 2007. Gość porównuje 23 latka do 18-19 latków.

Skoro Hutchinson to młody top talent to porównujesz go do graczy z rocznika jego - Musiala (tak wiem choroba), Bellingham, Wirtz itp. a nie do graczy 4-5 lat młodszych.

Gość miał sezon gdzie w Championship zanotował 15 punktów w kanadyjce gdzie w tej lidze Mitrovic czy Toney notowali plus 40 a dobrze nam znany Taarabt plus 30. Kolejny rok już w Premiership go brutalnie zweryfikował (3 gole i 2 asysty) i kolejny również (1 gol 5 asyst)z

Bo najśmieszniejsze jest to, że on Gimeneza przestawia jako to co chcą ominąć. On rocznikowo jest 2 lata starszy od Anglika. Do Milanu trafił półtora roku temu, więc dość śmiesznie to brzmi jak gościa, który strzelał od 2 lat w solidnej lidze, w LM przedstawia jako średniaka a gościa co jest 2.5 lata młodszy i trafia to Milanu półtora roku później już przedstawia jako młody talent mimo iż ten od dwóch lat kopie się po czole.

Serio to jest rzetelne przedstawienie sprawy? Nie, on szuka sposobu by wyszło na jego. Jeżeli zapomnimy o przygodzie Gimeneza w Milanie to jego kariera przed przyjściem do Milanu to niebo a ziemia w porównaniu do Anglika.

To jest pozytywny gość, fajnie się go czyta. Dużo ciekawych rzeczy pisze po meczach, ale po prostu nie siadł mu news (tylko top gracz a nie inne) i teraz stara się na siłę wszystkim wmówić, że jednak miał rację. Czasem warto jednak pochylić głowę i przyznać się do błędu.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2026, 23:12 przez mete, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Włochy”