[quote] Bzdura. Nie za to a naginanie rzeczywistości nie sprawi Twoja wersja wydarzen sprawi, że tak będzie.
[/quote]
Maldini nawoływał do inwestycji w tier1 graczy jak to tutaj opisuje Kush. Maldini chciał właśnie w ten sposób budować zespół plus młode talenty (co akurat już robił) i powiedział o tym publicznie przed półfinałem LM.
[quote] Leao trafia do Turcji bo,poza Aston Villą nie było w to okienko chętnych.[/quote]
Tak, bo wlanie między innymi dlatego, że topowe kluby nie płacąc większych pieniądze za graczy w wieku Leao. Dla takiego Realu czy top angielskich klubów Leao to taki właśnie Nkunku dla nas.
[quote] To Ty porównałeś właśnie Gimeneza statystykami. Tam nic takiego nie było powiedziane.[/quote]
Ziomek na filmiku zrobił sobie rozpiskę i podzielił gracze na 3 grupy. I Gimenez został oceniony jako “middle player” zapewne przez pryzmat kariery w Milanie a Hutchinson zostaje oceniony jako top talent. I dlatego powtarzam pytanie dlaczego? Powinien porównać Gimeneza z przed Milanu i Hutchinsona i wtedy albo dajemy obu do grupy top talent co oczywiście byłoby nieprawdą albo obu do grupy middle player (gdzie idealnie pasuje Hutchinson). Gimenez z przed Milan to gracz o o wiele lepszej karierze niż Hutchinson z przed Milanu.
Zresztą, że te wszystkie “turbulencje” w karierze Hutchinsona, które mu przypasuje można tak samo przypisać Gimenezowi - kilku trenerów w Milanie, różne ustawienie, zmiana stylu gry zespołu plus kontuzja.
[quote] Endricka celowo pominąłeś bo do narracji Ci nie pasuje? Przecież to clue całego materiału.
Endrick był priorytetem ---> nie ma szans w to okienko--->żadnych Nkunku Gimenezów nie pasujących trenerowi(zarzut do Furlaniego)za 30 mln oby zapchać skład ---> zabranie kogoś kto się może rozwinąć na bezpieczny Milanowi deal(wypożyczenie) ,pasujacego trenerowi(uda sie albo się nie uda, jak nie to wróci)--> kolejna próba po cel główny, która nie będzie zablokowana fiansowo albo kadrowo (patrz upchanie na siłę Nkunku,Gimeneza i bujanie się co potem).[/quote]
Ja wiem, że teraz fajnie oceniać Gimeneza po fakcie, ale kompletnie nie rozumie skąd się wziął fakt, że nie pasował dla trenera lub to był jakiś panic buy. Przyszedł Conceicao, który grał 442 lub 4231 i potrzebował “9”. Gimenez był najlepszą opcją na rynku po dwóch dobrych sezonach w lidze holenderskiej plus golach w LM.
Endrick do Milanu nie przyszedł i od około 10 sierpnia było wiadomie, że ani do Milanu ani do innego klubu nie trafi. Pomiędzy Endrickiem a Hutchinsonem jest jeszcze grupa jakiś piłkarzy.
Druga sprawa nie wiem czy Ty do tego doszedłeś już czy nie. Ja nie piszę o tym, że nie ma podstawowej charakterystyki jaką Milan chciał sprawdzić na tą pozycję. Pisze cały czas, że jakieś marne dane statystyczny stworzone przez amatorów robią z gościa kogoś kim nie jest a drugi ziomek bo mu “exclusive” nie siadł na siłę próbuje między innymi mi wmówić, że 23-letni zawodnik ofensywny który w ostatnich dwóch latach strzelił 4 bramki i zaliczył 7 asyst to top talent.
[quote] I o tym był film, ale jak zwykle musiałeś rozmyć temat, wrzucić analizy Gimenezów i rocznika 2008, 2007 gdzie całość materiału była kompletnie o czym innym a nie porównywaniem jaki to niby anglik jest lepszy od kogoś tam. To to sobie sam wymyśliłeś.
[/quote]
Główne tematy materiału to “nowa polityka Milanu” (zaraz się do tego odniosę” plus marne tłumaczenie dlaczego Anglik do niej pasuje. I tak gość wrzucił 23-letniego gracza do jednego wora z 17-18 latkami.
23-letni gracze to aktualnie już ukształtowani gracze, którzy albo osiągnęli pełnię talentu i grają na wysokim poziomie albo po prostu są średniakami. A tu czytam “underrated”, nieskończony materiał i inne wygibasy. Newsflash - to samo przerabialiśmy choćby z Emersonem. I dlatego śmieszne jest to, że porównuje go do Camardy, Liberalego czy Cisse. Jeżeli oni w wieku 23 lat będą mieli takie kariery to będzie jasny znak, że albo coś nie poszło albo po prostu ocenienie ich potencjału w wieku 15-16 lat było przesadzone. I tak oczywiście zdarzają się jakieś tam przypadki “late boomerow”. Ja Ci od kilku lat próbuje wytłumaczyć, że 3-4 lata za młodu w futbolu to bardzo dużo to raz a dwa nie każdy gracz, który przychodzi do Milanu to “late boomer”, “ukryty talent”, “nieskończony produkt”, “skrzywdzony w poprzednim klubie” gracz.
[quote] I nawet tym postem pokazujesz, że dokładnie o to chodzi,bo Kush nie przedstawił sprawy tak jak Ty byś chciał a 90% Twojego posta to jest w dalszym ciągu zdyskredytowanie anglika naciągając porównania z Gimenezem i innymi, które nie były użyte w materiale stricte w sportowym znaczeniu.[/quote]
Kush przedstawił sprawę tak aby wybielić swojego newsa. Ma do tego pełne prawo i nie jest zobowiązany pisać tak jak ja bym tego chciał. Ja po prostu wytknąłem wybiórczość, która zastosował i brak takiego samego podejścia do graczy.
[quote] BTW on na samym początku użył słów "co klub powiedział mi". Więc zakładamy że mu tak powiedzieli. Zabawne jest to, że raz go nazywasz rzecznikiem Cardinale, jak mu newsy wychodzą to najlepszy insider okienka a jak Tobie nie pasuje to raptem broni swojej jakiejś tezy itd.[/quote]
Zacznijmy od jednej podstawowej sprawy. Co innego sprzedać newsa (brawo dla niego) a co innego pisać/omawiać jakieś tam sprawy by “wyjaśnić” swoje kolejne newsy, które nie pykły.
Zrobiłeś z gościa o którym mało kto słyszał miesiąc temu jakieś guru bo pierwsze od niego słyszałeś, że Milan kupił gracza i teraz cokolwiek wrzuci traktujesz za prawdę objawioną i tak jest.
Możesz mnie nazwać użytkownikiem z wybujałem ego ale po tym filmiku 18 minutowym świadomie pisze, że mam większą wiedzę na ten temat co on poruszył od niego. Z tym, że nie wiem jeszcze czy wierzy w to co powiedział czy mówi tak by pasowało do wizji samego siebie którą stworzył dzięki 2 newsom od Cardinale.
I może jestem w błędzie i się nie znam, ale nikt mi nie wmówi że ten cały Omari to top talent. Życzę mu jak najlepej i może jestem w błędzie, ale na 31 sierpnia to średniak jakich wielu.
Gość opowiada o wizji nowego Milanu jak o jakimś świętym gralu a wystarczyło wejść na pilka.pl w ciągu ostatnich kilku lat i to samo mówił mete, gilardino11, rezus czy Conrado. No albo wystarczyło posłuchać Paolo Maldiniego.