AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: seba82 » 01 wrz 2026, 8:19

mete pisze:
01 wrz 2026, 7:31
Zrobiłeś z gościa o którym mało kto słyszał miesiąc temu jakieś guru bo pierwsze od niego słyszałeś, że Milan kupił gracza i teraz cokolwiek wrzuci traktujesz za prawdę objawioną i tak jest
Co za bzdura 🤣🤣🤣 to Ty pierwszy o nim tu pisałeś, więc jak ktoś go tu wstawił na piedestał to Ty, oczywiście do momentu jak wszystko szło po Twojej myśli. Ja zacząłem pisać pierwszego posta po przerwie,jak już Gila i Ramos byli w klubie a ten cały Kush już łatał jako ktoś kto zna się bezposr z Cardinale.Po raz kolejny manipulujesz.
Nie jest to żaden guru, gość uchodzi za kogoś kto ma bezpośredni kontakt z zarządem a to że obserwuje go sporo dziennikarzy piszących o Milanie od lat w zasadzie w jakiś sposo to potwierdza.
Czasami wystarczy przyjąć informacje taka jaka jest a nie na siłę rozbijać ją na atomy żeby próbować coś udowodnić.
mete pisze:
Kush przedstawił sprawę tak aby wybielić swojego newsa. Ma do tego pełne prawo i nie jest zobowiązany pisać tak jak ja bym tego chciał. Ja po prostu wytknąłem wybiórczość, która zastosował i brak takiego samego podejścia do graczy.
Przecież on powiedział, że to informacje przekazane przez klub jak oni chcą podchodzić do okienka transferowego. Nie jak on to widzi.
W tym samym kontekście pisali dziennikarze z Mialanello.
I najśmieszniejsze, bądź najgorsze z punktu kibica, jest to że ich brak ruchów transferowych bądź ten mało zrozumiały rucha anglika w zasadzie na ten moment potwierdza to CO MU POWIEDZIELI (takich słów użył).
mete pisze:
Pisze cały czas, że jakieś marne dane statystyczny stworzone przez amatorów robią z gościa kogoś kim nie jest a drugi ziomek bo mu “exclusive” nie siadł na siłę próbuje między innymi mi wmówić, że 23-letni zawodnik ofensywny który w ostatnich dwóch latach strzelił 4 bramki i zaliczył 7 asyst to top talent.
"Marne dane statystyczne" na które Ty spojrzałeś stworzyły profil gościa, który nie umie nic bo strzelił 4 gole w dwa lata. Miałeś przykład filmiku z City, gdzie patrzono na 34 parametry,w późniejszym okresie, zawężone do 7 kluczowych szukając następcy De Bruyne. Jeśli uważasz, że sztaby i trenerzy patrzą tylko na bramki bądź ich brak jako charakterystyki gościa, który ma być keatorem sytuacji to oczywiście to jest sprowadzenia dyskusji do śmiesznego minimum.
Za dużo się naczytałes w internecie najwidoczniej że ktoś z niego robi supertalent i teraz lecisz tą narracją.
Statystyki takie jak pressing czy progresja z piłką są tak samo istotne w systemie Amorima jak strzelanie czy asystowanie. Więc skoro jedno absolutnie leży i kwiczy (gole) to jest spore prawdopodobieństwo że to drugie było akurat tym czynnikiem który spowodował że on tu finalnie wylądował.
Amorim (według prasy) uważa że jest w stanie go odblokować,bo Milan będzie grał w zamyśle na wysokim posiadaniu (więcej sytuacji) względem tego defensywnego futbolu jaki był grany w Forest. I tak jak w przypadku Tomoriego,gdzie Amorim uważa że nie nauczy go już gry z piłką tak samo uważa że ten anglik poza brakiem skuteczności ma cechy, które mu będą przydatne.

No to skoro tak sobie uważa to niech sobie kurea uważa. Dla Ciebie i dla mnie to jest transfer słaby ale [k****] został tu ściągnięty. Więc ja przeszedłem do porządku dziennego z tym starając się zrozumieć na jakiej podstawie, biorąc pod uwagę że Amorim to trener zafiksowany na swoim systemie. Ot tyle.
Żaden to super talent(przynajmniej dla mnie) więc ja nie próbuje na siłę tworzyć jego wizerunku super talentu żeby z tej pozycji go gnoić udowadniając że nim nie jest.
.a Ty to właśnie robisz. Ktoś wrzuca w internecie statystykę, że gość może się odnaleźć w systemie jako część układanki na podstawie tego jak gra a nie ile strzela(Saele też pasuje Amorimowi a też strzela bardzo rzadko, i patrz też go widzi ze względu na styl gry na pozycji OP,czemu o to zadymy nie robisz?). Wziąłeś to,rozdmuchaleś aferę bo spodziewałeś się (tak jak i ja) PANA X i grzejesz temat, którego nie ma.
Dlatego Ci cały czas piszę, że różnica naszych poglądów (które są zbierzne 😆) polega na samym podejściu a nie że dla mnie ten gość jest zajebisty a dla Ciebie jest hujowy.

I kiedy ja się w ogóle zainteresowałem okienkiem transferowym to Kush był na tapecie już na tym forum. Ten filmik z wczoraj jest pierwszym jaki kiedykolwiek obejrzałem od tego gościa, więc skończ z wciskaniem mi fałszywych idoli.

Wróć do „Włochy”