Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 30 maja 2006, 11:51

Nie pozostaje mi nic innego jak się z Tobą zgodzić. Bo w tym momencie ja osobiście zauważyłem że juz temat Calciopoli traci swoją moc - że tak powiem - mówie oczywiście o prasie i mediach. Tylko podrzędne dzienniki jaką na sensacji. Jeśli "Fakt" napisz na nasz wielki vice-premier Lepper jest pedałem to ten sam "Fakt" musi potem ciągnąc temat - musi napisać co mu grozi. I podobnie jest teraz z kolejnymi informacjami. Choć one już tak naprawde nic nie zmienią bo teraz czas na prokurature - sądy. Jak sam zauwazyłe degradacja dla Juve była by czymś strasznym. Sa co prawda fani calcio którzy uważają że to im wyjdzie na dobre. Pozbędzie się Stara Dama tej etykietki które jest przy ich znawie od lat. I trudno z tym sie nie zdzodzić.

Jak nie dawno zauważył korespondent Canal + w Rzymu. A w zasadzie przypomniał - Włoch to jedyny chyba kraj gdzie piłką się intereują ludzie od premiera bo sprzedawce owoców. I każdy może mieć swój klub jak ma kase. Moratti jeden z najbogadszych ludzi w Itali, właściciel koncrnu Pirelli = Inter. Berlusconie przez 3 kadencje premier Włoch i najbogadszy człowiek w kraju, ma chyba najwiekszy koncenr medialne = Milan Juve i właściciele największe koncernu motoryzacynjego w Itali i nie tylko, Viola i gigancie na rynku obuwniczym. I kilka innych interesów. Roma podobnie choć nie wiem czym zajmuje sie pan Sensini i jego piękna córka :D i może by tak dalej. A pamietamy jak skończyło Lazio ? jak Parma ? Także to to naprawde jest winny w tym kraju nigdy nie bedzie wiadome. Bo winny są ci co wpadli.

Ostatnio jeden z przyjaciół który jest anty calcio :P chciał mie przekonać że co klub to inna mafia :P Tym bardzie jak sie patrzy na to co sie dzieje. Ale równie dobrze może powiedzieć dobra mafia chroni tak swój interes że nie sa w stanie ich usadzić. A na przykładzie Calciopoli zastanawiam sie jak Milan mógł kupować mecze skoro przegrwał scudetto ? Skoro Galliani jest prezydentem Lega Calcio i to było by za proste ...

Moggie jest jak Zdenek Zeman - jedni go kochają inny nie nawidzą - kto i dla czego to sam wiesz. Może Luciano nastąpił komuś na odcisk ? a może zaczą nie z tym kim mógł ? tego nawet wyrok nie wyjaśni bo głupi przykład z Polskiej rzeczywistośc. Patrz Tygrys Rywin :wink: ile było spekulacji ze to ludzie SLD stali za ta ustawa ? itd...

Wróć do „Włochy”