Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2112
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mr.Chris » 02 wrz 2026, 0:10

piotrcies pisze:
01 wrz 2026, 22:08
ja oceniam na podstawie tego, co widzę. U Carricka młodzi - poza Heavenem - nie grali dotąd. Carrick nie jest też mocno nastawiony na rotację, więc stawiam, że ogrywania młodzieży tak dla zasady nie będzie, chyba że z musu.
Nie no, co do Carricka to pełna zgoda. Ja po prostu uważam, że zostanie do tego zmuszony :D
piotrcies pisze:
01 wrz 2026, 22:08
Za rok proszę tylko o pozbycie się Shawa, Maguire'a i Martineza. Dalota to jeszcze przeżyję, bo on ma zdrowie i do rotacji ok, ale ta trójka to do wywalenia na 100%. I nie chciałbym, żebyśmy przedłużali z Maguire'em kontrakt na zasadzie, że niższa pensja, doświadczenie i może być do rotacji, bo ja mam wrażenie, że jak długo będzie w kadrze, tak długo będzie grał w podstawie. Zwłaszcza za Carricka. Pozbyć się i zacząć z nową obroną, na takim przedłużaniu piłkarzy, bo może do rotacji się przydadzą, to my w ostatnich latach zbudowaliśmy skład szrotu z tymi Shawami-wrakami czy w ogóle jakimiś Philami Jonesami na czele. Zero sentymentów - ciachać tę obronę i wydać w ciul kasy na jakość tam.
Obawiam się, że przyszłe okno to dalej będzie szukanie pomocników, a do tego LW i następcy Bruno. Obrona zejdzie na dalszy plan, bo Martinez młody, mamy Yoro, Heavena i De Ligta. Shaw zagra z 35-40 meczów w tym sezonie i mu przedłużą kontrakt o dwa lata i wtedy już całkowicie mu się odechce. Maguire przedłużą o rok i może co najwyżej kupią jakiegoś lewego. No ale to wróżby i narzekania po drugiej kolejce. Yoro i Heaven mają bardzo duży potencjał, więc może za rok albo dwa nikt z nas nawet nie będzie myślał o ich zastąpieniu, a raczej będziemy się modlić, żeby ich Real nie wykupił.

A co do Carricka i jego rotacji oraz budowy składu z jego uwzględnieniem... Nie zdziwił bym się gdyby on nie dotrwał do zimowego okna, jeżeli się nie zreflektował i nie zacznie bardziej oszczędzać zawodników.

Wróć do „Anglia”