Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow » 30 maja 2006, 14:40

Ja też jestem przeciwny transferowi Joaquina. Tak jak nie chciałem w MU Ballacka, tak nie chcę Joaquina. Kolejna efektowna ale nie efektywna gwiazdka. On może zrobić zawrotną karierę ale w PD a nie w lidze angielskiej. Poza tym skrzydłowych mamy po 2 na każdą pozycję. Kiedy wszyscy byli zdrowi, Park przecież nawet nie mógł powąchać trawy. Wracając do skrzydłowych. Nie wiem czy Ronaldo nie jest lepszym piłkarzem od Beckhama ale to z tym drugim w składzie MU grało lepiej. Czemu? Bo prezentował trochę inny styl. On nie grał tak jak Portugalczyk, indywidualnie, kręcąc rywali i pchając się w pole karne. Gra Beckhama polegała na tym, że zasuwał wzdłuż lini i zabójczo dokładnie wzrzucał piłki. To była największa siła ofensywna MU. Od takiej gry jaką prezentuje Ronaldo był Giggs. A teraz mamy dwóch takich pomocników. Niestety, ciężko jest znaleźć teraz piłkarzy prezentujących styl Beckhama. A szkoda. Styl Cristiano świetnie sprawdza się w Primera Division, w Premiership bardziej się ceni walczaków niż techników.
Transfery. Wszyscy doskonale wiemy i widzimy, że MU potrzeba klasowego DMa i dobrego pomocnika ofensywnego. Nie wiem po co Gill gadał, że MU będzie chciało wszystko pozałatwiać przed MŚ. Na razie absolutna cisza. Żadnych negocjacji, żadnych ruchów, tylko spekulacje..
Diarra. Czekamy aż Real wybierze sobie prezesa i dołączy się do wyścigu? Aulas sam przyznał, że Diarra pewnie odejdzie a my nic. Co to jest do ***? Skoro działacze obiecali klasowego pomocnika niech się pofatygują i coś zrobią. Tak samo Ribery. Interesują się nim od 0,5 roku. Warto go kupić, bo jeśli dobrze się nim pokieruje może być gwiazdą Premiership. Uniwersalny, mógłby grać ofensywnego pomocnika, ewentualnie skrzydłowego. Ma talent, zapał tylko coś trzeba zrobić a nie czekać aż Lyon go kupi. Co do transferów Carricka i Lennona to są raczej nierealne. Jol kupując Pascala i Berbatova pokazuje, że Tottenham nie chce być drużyną jednego sezonu i wątpie czy wyrazi zgodę na odejście kluczowych piłkarzy, tym bardziej, że MU nimi się nie interesuje. Sam Ferguson przyznał, że następcą Keano nie będzie Anglik.
Sprawa RvN. Samo sprzedawanie go jest idiotyzmem, a sprzedaż przed MŚ to już skrajny debilizm. I tak nie weźmiemy za niego mniej niż 9 mln a na MŚ strzelając bramki może podbić tę cenę. Gdzie by nie przeszedł będą mieli z niego dużą pociechę. Swoją drogą to że Holender ma opuścić OT, kilka dni później odchodzi najlepszy lekarz i Gill z Roo stają w jego obronie świadczy chyba o tym, że to nie z tymi ludźmi jest coś nie tak tylko z Fergusonem. Bo nie wierzę, że na OT są sami kłótliwi ludzie i jeden anioł Ferguson, któremu wszyscy rzucają kłody pod nogi.

Wróć do „Anglia”