AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: seba82 » 02 wrz 2026, 17:31

Conrado pisze:
02 wrz 2026, 17:00
Mnie interesuje to że Viola bierze piłkarza Sportingu który gra na 10 ma tam świetnie statystyki

Mnie nie interesuje kogo wzięła Viola bo to nie ma znaczenia dla Milanu. Skoro Amorim go zna i zamiast niego wziął jakiegoś gowniarza z Anglii, to co to znaczy? Dlaczego go nie chciał w takim razie?

Czasem mam wrażenie, że zazdrościmy wszystkim transferów a jak z nami są łączeni piłkarze to jest awantura.
Jakby rok temu którykolwiek stoper, którego Fabregas ściągnął do Como czy jakikolwiek chlopak, który tam poszedł był łączony z Milanem to by ten temat eksplodował.
Tymczasem Fabregas dostał piłkarzy pod to co chce grać i obecnie kadra Como jest więcej warta niż kadra Milanu i skończyli przed nami w lidze. Nie zawsze nazwiska mają znaczenie w pierwszej kolejności albo ulubione statystyki goli czy asyst.
Malen zszedl mocno w dół w Anglii z golami(7 goli i 1 asysta w 35 meczach),ale Gasperini widział w nim element do układanki(coś więcej niż strzelone gole) i popatrz.
Bo jakby Gasperini patrzył tylko na ilość goli jak ściągał napastnika to by Malena pewnie w Atalancie nie było.

Byli kozaki co zmieniali ligę i się kopali w czoło a były pizdy co zmieniały ligę i się stawali panami piłkarzami. No ale to trzeba najpierw dać się wykazać i trenerowi i nowym piłkarzom, bądź starym pod nowym trenerem.

Dobry trener sprawi że nawet słabi piłkarze będą wyglądać dobrze, to przez lata robił Gasperini w Atalancie. Czy Amorim będzie trenerem, który sprawi że słabi piłkarze będą wyglądać dobrze jako zespół? Zobaczymy.
Pioli raz sprawił.

Wróć do „Włochy”