Ale ja prowadzę swoją działaność (nie mam pracowdawcy), a Kluchamn twierdzi że powinno się mnie opodatkować tak samo jak osoby na UoP - stąd właśnie te postulaty z kosmosu - w odpowiedzi na propozycję z kosmosu. Skoro nie mam szans na przywlijeje jak na UoP (bo jak słusznie zauważyłeś - pracodawca wypłaca świadczenia), to z jakiej paki mam być opodatkowany jak na UoP?gilardino11 pisze: ↑04 wrz 2026, 12:38Dlaczego ZUS ma wypłacać ci płatny urlop? A na UOP kto wypłaca ? masz zarobić sobie na urlop tak jak Ja zarabiam żeby mi zapłacił mój pracodawca więc PUDŁO!
Przez pierwsze 33 dni L4 również płaci pracodawca !
Co to są za postulaty z kosmosu, wam na tych Bieda firmach to już totalnie odwala
Dlatego też moja propozycja - skoro chcecie opodatkować JDG tak samo jak UoP, to razem z pakietem przywilejów. A że JDG nie ma pracodawcy, to wypłacanie świadczeń trzeba przesunąć na ZUS.
Dlaczego mam być zatrudniany na umowę o pracę skoro nie pracuję w systemie 8h, tylko realizuję do zleceniodawny konkretne prace, które wyceniam indywidualnie (praktycznie w każdym miesiącu inna kwota), a ponadto realizuję zlecenia dla kilku zleceniobiorców rocznie?