Pogoń Szczecin (zbiorczy)

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post autor: ciernisty » 06 wrz 2026, 17:37

akurat transfer Borgesa mnie ucieszyl poniewaz w mojej opini byl on w top3 najslabszych zawodnikow podstawy sezonu 26/27, pamietam jak przychodzil do Pogoni to byl taki uradowany ze znalazl pracodawce w Europie ze poinformowal o tym z duma na wlasnych mediach spolecznosciowych zanim jeszcze klub wydal oficjalny komunikat w tej sprawie, na pewno wiele osob nie zapomni mu wtopy w finale PP z Wisla, niemniej jednak byl okres w ktorym wydawalo sie ze Brazylijczyk idzie w dobra strone i moze byc nawet kilkumilionowym transferem wychodzacym, pozniej przestal sie rozwijac i w zasadzie moge z czystym sumieniem napisac ze z dwojki lewych obroncow z pewnoscia lepszy byl Koutris, tak czy siak Borges wyrobil sobie rozpoznawalnosc dzieki czemu wzbudzal zainteresowanie klubow na nienajgorszym poziomie co jak widac wykorzystal

jesli chodzi o Ulvestada to przy obecnych brakach kadrowych moglby byc cennym uzupelnieniem lecz nie wydaje mi sie aby Norweg mial okazac sie jednym z liderow biezacego sezonu, jest to oczywiscie jeden z zawodnikow scislej czolowki jesli chodzi o jakosc prezentowana podczas meczow w przeszlosci ale wiadomo ze wystawianie za zaslugi to prosta droga na dno, liczy sie tylko obecna forma a takze wiek Ulvestada takze moim zdaniem nie jest to transfer ktorego musimy specjalnie zalowac, chociaz z drugiej strony o ile dobrze pamietam to pomocnik mial z nami wazny kontrakt a z tego co czytam odszedl bez odstepnego, jak to sie moglo stac?

apropo Kownackiego, juz od dluzszego czasu jestem zwolennikiem teorii ze Borek wiecej gada niz jest to warte dlatego z duzym sceptycyzmem podchodzilem do informacji o Kownackim w Pogoni, a po tym jak swoj krzyzyk na napastniku postawil Lech to juz bylo wiadomo ze wiecej tu rozglosu niz prawdy, Polak szuka klubu i menago zapewne rozeslal wici do znanych dziennikarzy aby stworzyc wrazenie ze trwa walka o podpis zawodnika co mialo podkrecic licytacje i sklonic kontrahentow do proponowania jeszcze lepszych warunkow dla plejera, skoro Lech nie dal sie nabrac na kominy płacowe bylo tylko kwestia czasu az zrobi to samo Haditaghi ktory przeciez tyle gardłuje o kosmicznych żądaniach pilkarzy, tym sposobem misja agenta Borka zakonczyla sie niepowodzeniem

czy zaluje? nawet gdybysmy nie mieli w skladzie zadnego nominalnego napastnika to angazowanie prawie 30-letniego pilkarza za 1mln euro rocznie (lub wiecej) ktory ledwo miejscami pogrywal na poziomie 2 Bundesligi uznalbym za szalenstwo

Wróć do „Polska”