Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1072

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Przema » 08 wrz 2026, 14:02

W pierwszej kolejnosci Szczecin. Mam 4 dzielnice, do ktorych bede chcial sie zawezic. Jesli sie nie uda to Police.
Enjo pisze: ↑
08 wrz 2026, 13:58
Ja jakbym mial dzis kupowac, to wolalbym na obrzezach, badz poza miastem.
Problem jest taki, ze za pare lat to co teraz moze byc komfortem, to moze stac sie utrapieniem. Zaczna sie zajecia pozaszkolne, koledzy, kolezanki, mecze, tance, urodziny i cholera wie co jeszcze. Kazda taka rzecz bedzie konczyc sie tym, ze coraz wiecej czasu trzeba bedzie spedzac w samochodzie czy w komunikacji na dojazdach - wole tego uniknac. Dlatego patrze na Police, bo one sa dobrze skomunikowane ze Szczecinem, dodatkowo budowana jest obwodnica, ktora jeszcze lepiej polaczy je ze Szczecinem wiec tak naprawde bedzie mozna to traktowac jako bardziej odlegla dzielnice Szczecina, gdzie jednoczesnie wszystko jest (szkoly, przedszkola, lekarze, szpitale, sklepy, jakas galeria handlowa wiec to nie taka typowa wiocha).
Gdybym nie mial w perspektywie dzieci, to nie widzialbym problemu osiasc 10-40 km od Szczecina, zaczac budowe i napawac sie praca zdalna, no ale rzeczywistosc bedzie troche inna. W tym wszystkim mi zalezy zeby byl tez latwy dostep do jakiegos lasu (np. puszcza wkrzanska) gdzie bedzie mozna smigac na spacery, rower, bieganie itd.

I wracajac jeszcze do tego mieszkania poza miastem, jakas wiocha czy cos. Mam juz kilkoro znajomych ze zlobka, ktorzy sie tak pobudowali. Po roku dojezdzania zaluja takiej lokalizacji. Jedna rodzina juz nawet zdazyla sprzedac i przeniesc sie z powrotem do miasta...

Wróć do „Hyde Park”