Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2150
Kibicuję: Manchester United

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Mr.Chris » 11 wrz 2026, 12:56

Zygmunt-1 pisze: ↑
11 wrz 2026, 12:27
To nie wiem, ja się nigdy z tym nie spotkałem. Na placu zabaw na osiedlu od 15-16 do wieczora jest multum dzieciaków, młody też chodzi z kolegami grać w piłkę czy jeździć na rowerze i nikt nie robi mu zdjęć. A grupę lokalnych matek wystarczy opuścić i nie czytać :)
Zgadzam się z tym, że ten brak dzieci na placach zabaw jest mitem, a przynajmniej nie sprawdza się w mojej okolicy, bo place zabaw są pełne w porach, kiedy dzieci faktycznie mają czas tam być. Podobnie z boiskiem, gdzie jak chodzę biegać w różnych godzinach między 15 a 20, to zawsze jest co najmniej kilkoro, a bardzo często są pełne składy i mecze na zmianę. Ale niestety obcy robiący zdjęcia, to nie jest już mit. Na grupie ogólnej (Spotted + nazwa dzielnicy) co chwila pojawiają się ostrzeżenia o facetach robiących zdjęcia dzieciom, a obiło mi się o uszy, że było parę interwencji "sąsiedzkich" złożonych przez lokalnych starszych braci czy młodszych ojców po czym problem znikał na jakiś czas.
1234 pisze: ↑
11 wrz 2026, 12:30
Najgorsza jest nadopiekuńczość względem ZWIERZĘCIA
Kilka lat temu bym pomyślał, że to fejk, ale teraz mam wątpliwości :D zwłaszcza, że typiara sama to wrzuciła. IMO dalej tutaj najgorsza jest degradacja drugiego człowieka i złamanie zaufania poprzez udostępnienie prywatnej wiadomości. Jedyna różnica w moim podejściu jest taka, że teraz wiem, że to kobieta pogwałciła wszelkie zasady. Co wcześniej wydawało mi się niezbyt oczywiste, ale może po prostu za mało przesiaduję w social mediach i ciężko mi pojąć jak można się chwalić takim zachowaniem.

Wróć do „Hyde Park”