W tamtym roku w Gdańsku wiedząc o wyjeździe 3 miesiące wcześniej i znając konkretny termin udało mi się zabookować 3 noce za ~550zł albo ~650zł w nowoczesnym apartamencie z TV, lodówką, w pełni wyposażoną kuchnią i porządną łazienką, ~1,5km spacerem od Starego Miasta. Podobne ceny można znaleźć last minute. I nie był to październik czy luty, ale lipiec, czyli środek sezonu. Jak planowałem tegoroczny wyjazd do Chorwacji, to pierwotnie miałem ideę, żeby pojechać do Splitu w czerwcu na tydzień i stamtąd zrobić bazę wypadową. Kilka miesięcy wcześniej znalazłem porządny apartament z wysokimi ocenami na 6 nocy za ~250€ w samiutkim centrum, może 500m od Rivy.Zygmunt-1 pisze: ↑12 wrz 2026, 13:29270 euro to prawie 1200 zł. Wpisałem na szybko w Booking jedną noc w Gijon i jedną w Sewilli. Następnie ustawiłem sortowanie od najtańszych. W Gijon wyświetliło się coś za 150 zł, w Sewilli nawet za 60 zł za noc i to rzekomo w centrum. Więc bez głębszej analizy, sprawdzania gdzie są zlokalizowane te noclegi i tak dalej - to jest możliwe. Nie zapominajmy, że przykładowo bez telewizora w pokoju, łazienki prywatnej czy innych rzeczy też da się spać. Nie sugeruję, że u Slima tak było, ale brak takich "udogodnień" obniża cenę noclegu.
Tak, że 270€ za 7 noclegów w żaden sposób mnie nie szokuje.