106-86
IMHO przede wszystkim Phoenix wygrało to spotkanie dzięki walce i poświęceniu ( już w pierwszej kwarcie Dallas zanotowało 6[jeżeli się nie mylę] strat, a w całym poprzednim spotkaniu było ich 5 ), oczywiście w grę weszła również dobra dyspozycja rzutowa oraz taktyczna, jednak ja tak usilnie dążących do celu koszykarzy PX jeszcze nie widziałem. Zapewne zdali sobie sprawę, że przy stanie 3-1 będzie już "po meczu" dlatego tez z niezaleczoną kontuzją zagrał Bell ( świetny w obronie, ale trzeba mu przyznać, iż umie upaść i się podłożyć
Sumując jeżeli z takim zaangażowaniem i wolą walki słoneczka zagrają na wyjeździe raczej będę spokojny o wynik... ale wiem wiem nie ma się co łudzić, iż Dirk tym razem zdobędzie tak mało pkt ( dziś 11 - pierwszy raz od 43 spotkań nie przekroczył progu 20 pkt ) Licze na zaciętą rozgrywkę zakończoną wygraną 4-2 dla PX ( pewnie powiecie, że jestem lekko stukniety ale tak uważam)
kurs na PX w B&W wynosi 3,7 a hc +7 za 1,91 biore na bank
jeszcze taka mała notka odnośnie NBA i Arenasa... zgarnęla go policja w Miami Beach, tu cytat co powiedział Gilbert do policjanta :
"You can't arrest me. I'm a basketball player. I play for the Washington Wizards"
zaprawdę ciekawa linia obrony