NBA...

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Post autor: Baqu » 31 maja 2006, 18:38

Obrazek 106-86Obrazek

IMHO przede wszystkim Phoenix wygrało to spotkanie dzięki walce i poświęceniu ( już w pierwszej kwarcie Dallas zanotowało 6[jeżeli się nie mylę] strat, a w całym poprzednim spotkaniu było ich 5 ), oczywiście w grę weszła również dobra dyspozycja rzutowa oraz taktyczna, jednak ja tak usilnie dążących do celu koszykarzy PX jeszcze nie widziałem. Zapewne zdali sobie sprawę, że przy stanie 3-1 będzie już "po meczu" dlatego tez z niezaleczoną kontuzją zagrał Bell ( świetny w obronie, ale trzeba mu przyznać, iż umie upaść i się podłożyć :) ). z Dallas po drugiej kwarcie jakby uszlo powietrze, Dirk był podwajany i nie radził już sobie tak łatwo, jedynie Howard próbował coś szarpać. Zastanawiam się czemu Harris nie oddaje więcej rzutów, gdyż często ma dużo miejsca na obwodzie oraz cechuje się dobrą stutecznością tzn jest dokładną odwrotnością Terrego, który bije tylko cegłami ( w dzisiejszym meczu miał ponadto 0 asyst... no comment ), dobre spotkanie rozegrała jedynie ławka Dallas czyli Stack ( ktory często będąc na boisku bierze na siebie ciężar gry ) oraz Griffin i Diop, natomiast kompletnie nie wiem czemu K.Van Horn znajdował się w pierwszej piątce... lama straszna.
Sumując jeżeli z takim zaangażowaniem i wolą walki słoneczka zagrają na wyjeździe raczej będę spokojny o wynik... ale wiem wiem nie ma się co łudzić, iż Dirk tym razem zdobędzie tak mało pkt ( dziś 11 - pierwszy raz od 43 spotkań nie przekroczył progu 20 pkt ) Licze na zaciętą rozgrywkę zakończoną wygraną 4-2 dla PX ( pewnie powiecie, że jestem lekko stukniety ale tak uważam)

kurs na PX w B&W wynosi 3,7 a hc +7 za 1,91 biore na bank

jeszcze taka mała notka odnośnie NBA i Arenasa... zgarnęla go policja w Miami Beach, tu cytat co powiedział Gilbert do policjanta :
"You can't arrest me. I'm a basketball player. I play for the Washington Wizards" :D
zaprawdę ciekawa linia obrony :P

Wróć do „Inne sporty”