Takie zalozenie jest zrozumiale, co nie zmienia faktu, ze od jakiegos czasu wypuszczaja koszmarki, ktore bardziej by pasowaly do casualowych ciuchow a nie strojow pilkarskich. Te odzwierciedlajace magnolie szczecinskie, wode Odry, teraz jezioro Szmaragdowe, nie wiem jaka stala koncepcja za obecnie zielonymi strojami, w ktorych prezentuja sie jak Slask/Legia, ze juz nie wspomne o tych wyjazdowych tragicznych. Wiem, ze za projekty odpowiada osoba w klubie i to jakis grafik, ktory ogarnia, no ale zdecydowanie to poszlo nie w te strone co trzeba. Nie ma przypadku w tym, ze najwieksza popularnoscia i pozytywnym odbiorem cieszyly sie klasyczne pasiaki lata temu ze zlotymi elementami. Wiem, ze sa uwarunkowania stroje wyjazdowe i trojki, no ale litosci. Zreszta to juz jest o koncepcie strojow, ale same te historyjki, to juz w ogole jest dramat. Na szczescie autorow pojawilo sie AI, ktore najbardziej gowniane pomysly przeksztalci niemal w tomik poezji zeby kazdy sprobowal znalezc faktyczne nawiazanie do czegos. Jeszcze troche i pomysly sie wyczerpia i trzeba bedzie na koszulkach doszukiwac sie frytek zamoczonych w bulce albo puszek z paprykarzem.1234 pisze: ↑17 wrz 2026, 13:12Na Pogoni w ostatnich latach poza granatowo-bordowymi były: złote, żółte, białe, beżowe, szare, błękitne, czarne x2, zielone, niebiesko-czarne, niebiesko-białe, różowe, a później jest taka mozaika na stadionie i słabo to wygląda. U nas zawsze jest dorobiona jakaś otoczka i historia, a prawda jest taka, że to jest robione celowo żeby zarabiać, bo jakąś nietypową koszulkę której wcześniej nie było i nigdy już nie będzie kibic chętniej kupi niż kolejny podobny wzór. O tym piszę wprost dyrektor Pogoni na twitterze, te koszulki są po to takie, żeby generowały jak największy przychód.
Mi to sie kompletnie nie podoba i zamiast steku bzdur i pustch slow wolalbym dostac koszulke i jak na nia patrze to wiem do jakeigo klubu sie odnosi a nie doszukiwac sie miliona tlumaczen co i jak.