Manchester United (zbiorczy)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 31 maja 2006, 22:01

Loczek pisze:
ATI pisze:Rooney... Loczku sam sobie przeczysz

Niby w czym sobie przeczę?
John Travolta pisze:Zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. Rooney strzela głownie piękne bramki

Chyba w Footbal Manager. Mam wszystkie bramki Rooneya na komputerze i tych, jak Ty to nazywasz, pięknych, to jest znikoma ilość.
Ale widze nie potrafisz tego docenic.
A co ja mam doceniać? Cieszę się, że mamy piłkarza, który strzela dużo bramek. Ale nie wiem, czy zauważyłeś o czym rozmawiamy - o występie Rooneya na Mistrzostwach, a w zasadzie o tym, ile widowisko straci na oglądalności.

Chyba nie musze wspominać o wspaniałych podaniach Ronaldinho, czy świetnych indywidualnych akcjach jeszcze można dodać wspaniałe rzuty wolne... Jednak co to przy Rooney'u Rolling Eyes Laughing
Tak, nie tylko Rooney jest lepszy pod względem rzutów wolnych, zapomniałeś, że trick elastico to małe piwko przy technice Anglika?
:lol: Nie popadajmy w skrajności.

ATI pisze:Tak to jest już u wielu kibiców Man United. Wystarczy, że snajper jeden mecz zagra nie strzelając gola, a oni już by go sprzedali mimo, że zaliczył np. 2 asysty w danym meczu.

Nie pisz o kibicach United. Chyba, że kibice Realu, barcelony i innych klubów nie z Primera Division, to też Kibice United.
Zauważ, że Rooney to jest napastnik. Piłkarze tacy większośc bramek strzelają z pola karnego więc ciężko, żeby jego wszystkie bramki padały z dystansu. Pozatym Rooney swoje bomby zazwyczaj lecą w światło bramki co trzeba docenić. A jeśli chodzi o bramki czy efektywność i efektownośc gry to kilka przykładów, tylko kilka:
1) Bramka z NuFc - to już po prostu legenda
2) Piękny lob oraz wolej bez przyjęcia po podaniu od Sahy w meczu z Boro
3) Rajd przez połowę boiska i fenomenalne wręcz dogranie do RVN w meczu z Charltonem chyba
4) Kontuzja z the Blues - jedynie on mógł ją załapać bo grał do końca w przeciwieństwie do reszty zespołu.
5) Bramka z Wigan w meczu ligowym, gdzie mimo że się przewrócił szybko zebrał się na nogi zwiódł z 2 obrońców i wpakował piłkę do siatki

Zauważ, że w każdym meczu Rooney był wyrózniającą się postacią w Man United, a także w większości najlepszym zawodnikiem drużyny. Jest on idealnym materiałem na kapitana Manchesteru United i Anglii w przyszłości. Typowy Czerwony Diabeł. Serce drużyny. Nie bez powodu w Joga Bonito jest określony mianem "Serce".

A co do Ronaldinho, moim zdaniem jego zwody są mniej efektowne, aniżeli Robinho czy Cristiano Ronaldo.

A odnośnie kibiców i Ronaldo... Chodzi mi o postawę wobec RVN-a :roll: Dlatego ich ze sobą przyrównałem.

Wróć do „Anglia”