Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 626

Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch

Post autor: Tennessee » 21 wrz 2026, 14:47

fekalia pisze:
21 wrz 2026, 8:19
Mamy też piłkarza, który dla mnie jest anonimem - Zoma z Norymbergi. Pierwsze co o nim wyczytałe, że jego ojciec był fanem Muhammada Aliego i tak dał synowi na imię. Mohamed Ali Zoma... . Dla mnie wstyd powoływać piłkarza drugiej Bundesligi
Raczej nie ma co wybrzydzać i patrzeć, że to poziom 2.bundesligi, gdyby dzisiaj jakiś gość powiedzmy w Palermo wymiatał tak jak Zoma na zapleczu Bundesligi, to gadka byłaby inna. Zresztą śmiem wątpić, że w Serie B jest taki poziom jak w drugiej lidze niemieckiej, przy ekipach typu Hertha BSC, WfL Wolfsburg, Hannover 96 czy właśnie FC Nürnberg.
Mohamed Ali Zoma nie jest już dzieciakiem ale wygląda imponująco i ciągnie taką grę od początku zeszłego sezonu. Jest bardzo szybki, mega dynamiczny, z dobrą techniką i potrafi to wykorzystać do nieustannego nękania rywala. Jest odważny i jak trzeba wrzucić na karuzelę dwóch przeciwników to właśnie to robi, potrafi technicznie położyć bramkarza, zagrać niekonwencjonalne, ma taką "szybką nogę" jeden zryw i rywal leży. Jest bardzo energiczny i dużo pracuję w ataku, praktycznie w każdej akcji jest zagrożeniem dla drużyny przeciwnej.
Ja jestem mocno pod wrażeniem tego piłkarza, oczywiście zachowując wszelkie proporcje, wygląda bardzo dobrze i ma powtarzalność, bo ta dyspozycja już trochę trwa.

Wróć do „Włochy”