Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 01 cze 2006, 7:25

Prawie dwa dni minęły od porażki z Kolumbią i w końcu odważyłeś się coś napisać na temat reprezentacji :P

Po pierwsze, nie podoba mi się ta cała otoczka wokół niej - wszyscy mówią, że przegraliśmy z Kolumbią to nie wyjdziemy z grupy. Żałosne. Grecy przed Euro'04 przegrali z Polską w kiepskim stylu i co?

Po drugie, kibice... już teraz rozumiem dlaczego Chorzów nie został wybrany jako miasto ubiegające się o bycie gospodarzem Euro'2012. Już nie wspominam końcówki meczu, ale pierwszy kwadrans gdzie nasi mieli przewagę był tak niemrawy, że myślałem, że tam 20 osób siedzi. W Warszawie przychodzi po 12 tys i jest taki klimat, że przyjemnie się ogląda mecz, a w Chorzowie było więcej niż 12 tys i było żałośnie.

Po trzecie, Kuszczak... widziałem go na bramce Polski na mundialu i... dalej go na niej widzę. To jest bardzo ambitny chłopak i wiem, że na treningach będzie pracował dwa razy ciężej. Szkoda tej bramki, taki błąd nie powinien się przytrafić na tym poziomie, ale dobrze, że to się stało w meczu towarzyskim, a nie o punkty.

Po czwarte, "Gdzie jest Franek łowca bramek" i "my chcemy Dudka"... a ja ich nie chcę. Franek od pół roku nie strzelił bramki i branie go na mundial z przkonaniem: a może strzeli jest bez sensu. Kuszczak i Boruc nie odstają poziomem od Dudka, ale za to częściej grali, a branie go jako trzeciego bramkarza tylko żeby udzielał wywiadów i napisał kolejną książkę... może niech zacznie się rozglądać za klubem, w którym będzie gral, a nie żali się wszędzie gdzie tylko może, że trener go skrzywdził ....

Tyle moich rozważań. Ja w dalszym ciągu uważam, że z grupy wyjdziemy i nie na drugim, ale na pierwszym miejscu z kompletem punktów. Nie jestem o tym przekonany, ale ja w przeciwnieństwie do innych wierzę i nie narzekam. Jeśli komuś się nie podoba niech zmieni obywatelstwo na brazylijskie, albo katalońskie i będzie zadowolony. Ja jestem Polakiem i kibicuję tylko jednej drużynie

Wróć do „Polska”