ROCK i gitarowe brzmienia

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 01 cze 2006, 13:17

No wiec (od "no wiec" sie nie zaczyna zdania!) przesluchalem nowa plyte Comy. Poki co IMO slabsza od pierwszej, no ale jak juz wspominalem - mi sie podobaja piosenki dopiero po ktorymstam przesluchaniu, wiec jeszcze moze mnie zaskoczyc. Generalnie ciekaw jestem odbioru tej plyty, bo wiadomo, ze drugi krazek w dorobku zespolu jest najtrudniejszy. No a Coma IMO jest jednym z lepszych (jesli nie najlepszy) i najciekawszych polskich kapel ostatnich lat.
Tytul nowej plyty jest krociutki :lol: : "Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków". Jest tam 13 numerow (w tym "Zaprzepaszczone sily" trwa 14 minut ;) ), dwie wersje "Daleka droga do domu" (jedna radiowa), i kilka innych numerow. Niektore ciekawe, choc IMO ogolnie plyta nieco inna niz pierwsza. Choc ze mnie taki krytyk muzyczny jak z giertycha przystojniak, wiec radze samemu jej przesluchac.

Aha, oczywiscie po link do wersji promocyjnej (ktora nalezy skasowac po 24 godzinach, isc do sklepu i kupic plyte!) mozna sie zglosic na PW ;)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”