Manchester United (zbiorczy)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 01 cze 2006, 16:07

Według mnie Riquelme nie ma co szukać na wyspach, chyba że w Liverpoolu, albo Arsenalu. Jak dla mnie do zdobywania sukcesów nie tędy droga. Ostatnio Arsenal grał bardzo dobrze jednak jego coraz bardziej "europejski" skład nienajlepiej radzi sobie na wyspach (ostatnio kupno Rosicky'ego). Mając na myśle europejski nie chodzi mi o narodowość piłkarzy tylko o ich styl gry, a w szczególności warunki fizyczne. Riquelme jest piłkarzem rozgrywającym piłki, gdy ma on biegać zupełnie mu wtedy gra nie wychodzi, no a chyba nie tego chcą w United. Nam jest potrzebny piłkarz ofensywny - bardzo szybko i skuteczny, świetnie rozgrywający piłkę - Rafael van der Vaart (marzenie) oraz typowy fighter defensywny, który również włącza się do akcji ofensywnych np. Gattuso, Diarra...
Riquelme zapewne w jego obecnym wieku ciężko już będzie przystosować się do zmiany gry. Byłby on nam przydatny tak samo jak Scholes... :roll: Jeśli zarząd chciałby mieć środek przypominający grę Scholes - Keane za najlepszych czasów to kupno Nolan'a i Carrick'a byłoby świetną decyzją. Mielibyśmy pewnie przyszły środek pomocy Anglii. No, ale Fergie powiedział, że następca Keane'a nie będzie Brytyjczykiem.

Wróć do „Anglia”