Reprezentacja Hiszpanii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Cai » 02 cze 2006, 12:06

Nie rozumiem jak Aragones może wystawiać dwóch typowych DM. Albelda nie nadaje sie do szybkiej i kombinacyjnej gry, natomiast Senna to w ogóle nie powienien znaleźc się w tej reprezentacji. Kompletnie nie potrafie się do niego przekonać, na dodatek irytują mnie te jego strzały z dystansu ( z jakoś powodu sądzi, ze ma niezły strzał, a piłka zawsze ląduje w trybunach po jego uderzeniach). Jeżli juz Aragones stawia na DMów, to Xabi Alonso nadawałyby sie idealnie, bo potrafi tez rozegrać. Ja w środku pola postawiłbym na Albeldę, Xabiego i Xaviego, ten pierwszy zabezpiecza tyły, a pozostała dwójka ma wolną rękę w rozgrywanu. Obrona wydaje się być solidna, namomiast do tego ataku mam spore zastrzeżenia. IMO problemem jest nie tylko Raul ale i Torres, który niewidomo czemu gra w pierwszym składzie. To najbardziej przereklamowany napastnik an swiecie, nie potrafi podać w tempo, marnuje najprostsze sytuacje, wdaje sie w bezsensowne dryblingi, po prostu nie dojrzał jeszcze do gry w reprezentacji, tak przynajmniej ja to widze.

Hiszpanie bardzo chciałbym zobaczyć w ustawieniu wzorowanym na tym z Barcy tj:

-------------------------Casillas-----------------------
--Ramos--------Puyol--------Pablo--------Lopez----
-----------------------Albelda-------------------------
--------------------Xavi-----Xabi---------------------
--Luis Garcia--------------------------------Reyes--
-------------------------Villa--------------------------

Imo, to ustawienie najlepiej wykorzystuje potencjał Hiszpanii, ale wątpliwe jest, zeby aragones z niego skrozystal. Jego pupilki Raul i Torres grać musza, choćby nawet na obronie;)

Wróć do „Hiszpania”