Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 cze 2006, 18:14

Co do Capello to wiadomo, ze jak on przyjdzie to Real zacznie grac inaczej. Patrzac na to co wyprawiali w grze defensywnej (nie tylko obroncy, ale cala druzyna) w tym sezonie to chcialbym zobaczyc reke Fabio jak to uklada. Istnieje opcja, ze zamknie ich w takie schematy jak Juve, ale ja licze jednak na to, ze Capello potrafi sie przystosowac do socios i stylu hiszpanskiego, tym bardziej ze juz to potwierdzil, a za jego czasow Real gral nie tylko efektywnie ale i efektownie.
Laudrup. Oczywiscie nie mozna nie doszukiwac sie analogii do Ryjka. Z tym, ze Michał mialby o wiele ciezsze zycie na Santiago, bo sukcesy musialby byc od razu. A z obecna ekipa to jest niemozliwe.

Eriksson to glownie przez Becksa. Tata i syn. W kadrze maja dobry uklad, Becks jest kapitanem, Sven zawsze o nim mowi w superlatywach, wiec i David sie mu odwdziecza. A jakby go sciagnal na SB to mialby zycie, ze ho ho. Wtedy nie tylko zarzad, ale i trener byliby za jego gra w 1 skladzie. Nie do ruszenia. M.in. dlatego bym Szweda nie chcial. A poza tym jakos nie darze go zbyt wielka sympatia i uznaniem jako trenera. Fakt, z Lazio cos tam osiagnal, ale trzeba przyznac, ze i graczy mial wtedy nietuznikowych.

Gracze spoza UE. Rzeznik ma paszport UE, ale i tak mam nadzieje ze odejdzie. Razem z Gravesinho oczywiscie. Oni sie nie nadaja do Realu. W zyciu. W Hiszpanii moze grac w meczu 3 spoza unii. Robinho, Bestia i Cicinho nie maja. Jezeli przyjdzie Kaka, to we czterech na raz by grac nie mogli. Nie mowiac juz o tym, ze gdyby jeszcze chcieli sciagnac Adriano (choc nie wiem po co), to trzeba byloby wykorzystac kontakty w federacji zeby przepisy zmienili ;)

No to widze, ze Calderon faktycznie chce wygrac :P Kaka to byloby moje marzenie, jezeli chodzi o gre w Realu. No i bylby dla Krolewskich idealny. Strasznie mi sie podoba jego gra i gdybym mial wybierac, to bylby chyba pierwszy na mojej liscie do wzmocnien. No ale chyba go jednak nie puscicie, a szkoda :P

Wróć do „Hiszpania”