Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 02 cze 2006, 18:25

ATI pisze:Tymczasem Wayne Rooney trenował dziś wraz ze swoimi kolegami z reprezentacji już z większym obciążeniem. Roo kopał już piłkę obiema nogami co jest bardzo dobrą informacją przed zbliżającym się prześwietleniem stopy.
Cieszę sie, że Wayne dochodzi do pełni sprawności, jednak mam mieszane odczucia z jego występem na MŚ. Z jednej strony będzie to dla niego ważna impreza sportowa i za wszelką cenę będzie chciał wystąpić jak tylko będzie mógł najszybciej. Ale właśnie ten pośpiech może spowoddować odnowienie kontuzji. I tego najbardziej się boję. Mam nadzieję, że Rooney będzie w pełni zdrowy oraz zyska sobie miano jednego z najlepszych graczy turnieju.
ATI pisze:Sunday Mirror
Był to chyba Daily Express.
ATI pisze:Tomasz_Kuszczak: Na pewno przejście do takiego klubu jak Manchester United byłoby dla mnie życiowym krokiem, mógłbym trenować z najlepszymi piłkarzami na świecie, to bardzo by mi pomogło w dalszym rozwoju, piłkarskim oczywiście. Nie zaprzeczam i nie potwierdzam.
Przyjście bramkarza jest zależne od tego czy Ben Foster zostanie w klubie, czy jednak na kolejny rok pójdzie na wypożyczenie do Watford. Osobisćie opowiadam się za tą drugą opcją, bo chłopak ma talent i powinien się ogrywać w słabym Watford, gdzie w meczu będzie miał ok. 10 sytuacji, w których będzie miał możliwość pokazania swoich możliwości. W United jako zmiennnik Van der Sara niemógłby liczyć na zbyt wiele występów. Na pewno fajnie byłoby mieć Polaka w składzie, szczególnie Tomka, którego cenię za umiejętności jak i skromność. Powinien pogodzić się z rolą rezerwowego, tylko czy wyszłoby to naszej kadrze na korzyść?! A jak nie Kuszczak to może Sylvio Proto z Anderlechtu?

Co do rzekomego transferu ex-Kanoniera Patrcika vieiry, to nie wydaje mi się, by Francuz miałby do nas przejść. Ja jestem zdecydowanym przeciwnikiem takiego posunięciai trudno byłoby mi zozumieć taką decyzję działaczy. Miejmy nadzieję, ze jest to tylko zwykła pogloska, która nie bedzie miała potwierdzenia w rzeczywistości. Jeśli jesteśmy przy temacie defensywnego pomocnika ja wymienię tylko kilka nazwisk, które wg mnie powinny pojawić się w notatniku Fergusona: Diarra, Fernandes, Cambiasso, Barton, Zokora. Lepszy taki Zokora, niż Makoun czy inne Duschery.

Jednak Gill coś działa na rynku transferowym:
Prezes Olympique Marsylia - Pape Diouf powiedział Manchesterowi United, który jest zainteresowany usługami Francka Ribery, iż zawodnik nie jest na sprzedaż. Niedawne informacje głosiły, iż reprezentant Francji może opuścić Stade Velodrome.

„Jean-Michel Aulas chce podpisać kontrakt z Franckiem Ribery. Ale my potrzebujemy jego gry co najmniej jeszcze przez jeden sezon. Powiedziałem Aulasowi, że chcemy go zatrzymać ale wiem, iż on będzie chciał utrzymywać w tej sprawie rozmowy.”

Manchester United także jest zainteresowany, ale wyrażają w tym wszystkim więcej grzeczności i delikatności. Przedstawiciele United powiedzieli, że są zainteresowane tym piłkarzem. Dałem im tą samą odpowiedź i powiedziałem, iż on nie jest dostępny.”– zakończył.
Tzn. mniej więcej to, że jakieś ruchy są. Wnioskuję, że Diouf w przypadku wyłożenia pokaźnej sumki pokusiłby się na zmienienie zdania na temat odejścia Ribery'ego. :wink: Taki zawodnik jest bardzo cenny. Nie dość, że świetnie radzi sobie na 'skrzydłach', to w dodatku potrafi rozgrywać piłkę na pozycji ofensywnego pomocnika. Coś a'la Morten Gamst Pedersen. I nazwiska: Lennon, Maloney, Downing.

Wróć do „Anglia”