kandydatów do króla strzelców nie brakuje, w drużynie Hiszpanii jeśli będzie strzelał Villa na mundialu tyle co w La Liga to może być on jednyym z tych faworytów.
Drugim jest oczywiście Thierry Henry który jest teraz w swojej życiowej formie i nie powinien zmarnować okazji do nagordy najlepszego strzelca.
Z Brazylii raczej trudno mi powiedzieć, przez cały sezon słabo prezentowali się napastnicy Brazylii (Ronaldo i Adriano) więc stawiam że Ronaldinho pociągnie grę Brazylii albo Robinho będzie strzelał.
Kolejnym kandydatem jest A.Szewczenko jego kontuzja którą leczy czy leczył nie była poważna więc o reprezentacje Ukrainy czy będą zdobywać bramki nie powinno się martwic.
Kolejnym jest D.Drogba, piłkarz Chelsea i WKS prezentuje się bardzo dobrze.
Crespo, Tevez, Messi - ktos z tych Argentyńczyków powinien być w czołówce strzelców, myślę że będzie nim Tevez mimo tego że jeszcze nie grał na Europejskich arenach może się sprawdzić, co do dwóch innych Argentyńczyków nie mam zastrzeżeń. Crespo też raz po raz powinien zdobywać bramki, natomiast Messi będzie królem asysyt.
Rooney - jeśli wyleczy kontuzje na czas to też powinien być strzelcem, jeśli nie to w późniejszych rozgrywkach MŚ zacznie strzelac bramki.
Więcej kandydatów do strzelców nie opisuje bo jak wszyscy wiedzą jest ich mnóstwo takimi przykładami sa: Podolski, Klose, Nuno Gomes, Luca Toni i wielu, wielu innych.