Manchester United (zbiorczy)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 03 cze 2006, 12:49

Bardzo ucieszyłem się na wieść o dzisiejszych 2 informacjach. 12 mln funtów to sporo pieniędzy, a do tego posadzenie Davida Gilla w F.A. na pewno dla Manchesteru United złem nie będzie. Mimo wszystko trochę szkoda, że młody Nigeryjczyk nie zawita na Old Trafford. Widziałem go pare razy w akcji i muszę przyznać, że pasowałby do odmłodzonej koncepcji Man United. Jeśli Fergie kupił by za tą kwotę Kerlona to raz, że jeszcze pare milionów by zostało, a dwa - zrekompensowałby mi tym sprzedaż Obi Mikela.

Dzisiaj sobie myślałem o możliwych transferach ze strony United. Może jednak nie będzie tak źle jak wróżę. W końcu prezes Marsylii powiedział, że działacze United złożyli zapytanie, więc widać że coś się dzieje odnośnie Ribery'ego. Diarra może jednak zawita u nas. Mówiono już co prawda, że zwiedzał Old Trafford oraz obiekty trenigowe w Carrington, ale nikt tego nie potwierdził. Myślę jednak, że transfer ten jest bardzo możliwy. Otóż jak do tej pory Manchester United prowadzi w wyścigu po Diarre. Real Madryt jest zajęty wyborami nowego prezesa klubu, Rossonieri to chyba czekają na to co się stanie z Juve, albo być może sami się boją degradacją, bo ponoć też są w tą całą afere zamieszani. Dodatkowo warto wspomnieć, że sam Sir Alex Ferguson często mówił o zainteresowaniu Diarrą i nieraz udawał się na spotkania Lyonu. Sam powiedział również jeszcze nie tak dawno, iż następcą Roya Keane'a nie będzie Brytyjczyk.

Inną sprawą jest wiadomość, że Sidney Govou negocjuje z City i jeszcze jedną drużyną. Pewnie nie jest drogi, a z penwnością przydałby nam się na prawą pomoc choćby jako zmiennik.

Jeszcze jako pozytywny akcent dodam następującą wiadomość odnośnie sprawy związanej z transferem :
Rozwiązanie takie nie było narzucone przez żadną ze stron. Wszystko zostało wypracowane zgonie, tak, aby rozdarty między 3 klubami Obi Mikel mógł wznowić swoją karierę. Manchester United obiecał również swoją pomoc Chelsea Londyn w razie potrzeb załatwiania pozwolenia o pracę dla piłkarza.

Wszystkie strony obiecały również, że sprawa jest ostatecznie zamknięta i nie będą one udzielały więcej komentarzy na ten temat.

Jest to chyba dobra informacja. Być może kluby od tej pory zaczęły w jakiś sposób ze sobą współpracować i od tej pory Londyńczycy nie będą nam zgarniać z przed nosa zawodników(Duff, Robben, Essien).

Wróć do „Anglia”