Hmm nie powiem jestem zadowolony. Jeśli Mikel przejawiałby chęć gry w United pewnie bym go żałował bo zapowiada się na talent na miarę Vieiry. Ale podczas całej tej afery pokazał, że jest pazerny, te jego hasła, że był przymuszany do transferu do MU były żałosne. A kasa - 12 mln funtów to naprawdę bardzo pokaźna kwota jak za piłkarza, który tylko dobrze rokuje. Mam nadzieję, że dobrze zainwestujemy te pieniądze i bynajmniej nie mam na myśli konta Glazera. Po prostu musimy dokonać transferów. Diarra/Carrick, Ribery i wystarczy. Miało być pozamiatane przed Mundialem a tu lipa. O ile w przypadku Diarry, MŚ nic nie zmienią to jeśli chodzi o sytuację Riberego należy zrobić wszystko żeby był na OT przed imprezą. Jego cena i tak nie zmaleje a może jedynie znacząco wzrosnąć jeśli okazałby się objawieniem imprezy. Poza tym wtedy do wyścigu mogą dołączyć się inne kluby. Gdzie jakakolwiek logika w poczynaniach działaczy MU?
Co do sprowadzenia Carricka szanse są naprawde nikłe, ostatnio cicho o zaintersowaniu nim z naszej strony, poza tym widać wyraźnie, że Jol chce zbudować drużynę, która na stałe dołączy do 4: Chelsea, MU, Liverpool i Arsenal a nie ekipę jednego sezonu jaką w poprzednich rozgrywkach był Everton. Wątpię, żeby w toku tworzenia oddał filar drużyny.
Działacze MU wykazują więcej taktu i delikatności w sprawie Riberego? Tu nie ma się z czego cieszyć. Więcej taktu wykazywali także w przypadku Cicinho, Robbena i Ronaldinho. Efekt znamy wszyscy. Tu trzeba działać sprawnie i nie pieścić się. Dajemy pewną kasę? Mało? Damy więcej, w granicach zdrowego rozsądku i naszego budżetu oczywiście. Za te 12 mln funtów Ribery już mógłby być u nas.
Kerlon faktycznie zapowiada się na gwiazdę. Technikę w wieku 18 lat ma nieprawdopodobną. Tyle, że szczerze wątpię czy poradziłby sobie w MU. Ten jego drybling polegający na panowaniu nad piłką głową może sprawdzić się wszędzie ale nie w Anglii. No ale kto wie..Może warto się zainteresować? Wydawało się, że Kaka nie poradzi sobie w Milanie a w tej chwili jest jedną z największych gwiazd ligi włoskiej, która jak wiemy nie preferuje technicznej gry prezentowanej przez Brazylijczyków.
Tak patrzę jak Chelsea się wzmacnia i widzę, że robi się tam naprawdę ciasno w pomocy. Makelele, Essien, Mikel, Diarra, Robben, SWP, J.Cole, Gudjohnsen, Duff, Ballack, Lampard. Nie licząc Islandczyka,który gra w pomocy w ostateczności to 10 pomocników! Mourinho przyznał ostatnio, że będzie grał 4 pomocnikami i 2 napadziorami. Nawet jeśli weźmiemy pod uwagę dużą rotację w składzie to ktoś z pewnością wypadnie i zacznie narzekać. Podejrzewam, że po nadchodzącym sezonie kilka gwiazdek pomocy CFC będzie do wzięcia. J.Cole <gwiazdki w oczach> byłby genialnym piłkarzem dla United. Takiego zawodnika chciałbym widzieć w miejsce Paula Scholesa. Dobra, poniosło mnie. To nierealne.
Cały czas nie mogę tylko pojąć dlaczego Gill obiecywał transfery przed Mundialem.