NBA...

Awatar użytkownika
dzidzius
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: dzidzius » 04 cze 2006, 12:34

Ponad 10 lat czekania na ten moment... łzy się cisną do oczu ;)
Obrazek
Trwania w różnych chwilach, przetrzymania tych kilku kiepskich lat i w końcu... szansa na najważniejsze trofeum :D Piątkowa noc była wyjątkowa :)
Cieszy mnie wygrana Dallas, według mnie silniejszej ekipy od Suns. Jak już walczyć to z najlepszymi. Pokonany zespół z najlepszym bilansem sezonu zasadniczego, teraz czas na najlepszą ekipę z Zachodu. Pewnie nie dojdzie do takich upokorzeń jak w sezonie (co to Dallas zmiotło Miami), w play-off jest zupełnie inna zabawa. Mam nadzieję, że Heat wygrają jeden z pierwszych dwóch spotkań wyjazdowych, później mają 3 u siebie więc może być ciekawie.
Stawiam na Miami w 6 meczach ;)

Co ciekawe Finley po wielu latach w Dallas odszedł do San Antionio gdzie chciał wygrać mistrzostwo (starało się o niego Miami) a tu Mavericks wygrali z Ostrogami, z Dallas odszedł również Nash (dwukrotny już MVP ligii). A jednak drużyna jest na tyle silna, że znalazła się w finale. I to nie tylko wielki gracz Nowitzki ma w tym zasługę, obrońcy Terry/Harris czy skrzydłowi Howard/Stackhouse nie są pierwszymi lepszymi dorzuconymi wokół Niemca graczami. Są naprawdę nieźli, i co najważniejsze, grają w play-off na stałym wysokim poziomie. Będzie ciekawie :twisted:

Wróć do „Inne sporty”