Manchester United (zbiorczy)

ATI
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: ATI » 08 cze 2006, 18:10

Dla mnie sprzedaż RVN-A byłaby błędem, ale nigdy nic nie wiadomo prócz Wazzy i Sahy jest Rossi, a także Alan Smith's. Bardzo możliwe, że Fergie przebudowuje zespół pod grę 4-3-3. Gdzie Rooney by pełnił rolę środkowego napastnika, a Cristiano Ronaldo plus jakiś nowy (Park J.S.) jako ofensywni skrzydłowi, coś a'la Chelsea. Zgadzam się również, że to jest ostatnia chwila do sprzedaży RVN jeśli mówimy tu jeszcze o jakiś pieniądzach. Jednak niech zawodnik, który zdobył dla zespołu 150 bramek nie odchodzi w atmosferze skandalu. Według mnie zarówno sprzedaż Stama jaki i Beckhama czy nawet Verona to nie trafione decyzje. Holedner - wiadomo, Argentyńczyk - on był u nas jeden czy dwa sezony i zdobył mistrzostwo z nami mistrzostwo a Fergie go sprzedał. Gdyby w ostatnim sezonie grał on u nas, to być może choćby w Lidze Mistrzów dalej byśmy zaszli. No a co do Beckhama.... Nigdy nie poznamy prawdy jak tam było do końca, jednak Fergie na pewno przyczynił się do tego tranferu. I tutaj nie zgodze się z Johnem Travoltą. Nie można mówić, że utracił on formę zaraz po odejściu. Innym galaktycznym też jakoś wówczas już nie szło. No a warto wspomnieć, że podczas niedawnego meczu reprezentacji Anglii, która wygrała 2-0 po dośrodkowaniach Davida, jeden z komentatorów trafnie to powiedział: "Kibice na Old Trafford widzieli dzisiaj więcej celnych dośrodkowań niż przez cały sezon". Gdy RVN był królem strzelców, to właśnie Beckham był jego głónym "asystentem". Pozatym był on typowym Diabłem, bez którego United na pewno nie osiągnęło by tak wiele. Roy Keane - już od jakiegoś czasu nie widziałem dla niego miejsca w naszej pomocy, ale nie kosztem Johna O'shea czy Darrena Fletchera. :roll: Również boli, że kapitan Diabłów odszedł z dnia na dzień i to w trakcie sezonu. Zgodzę się co do opinii o Fergim. Ja go chce u nas, ale jako managera. Natomiast potrzebujemy nowego taktyka. A Queiroza też bym zostawił, gdyż być może ma on wpływ na transfery "południowców" np. Cristiano Ronaldo.

Aha jeszcze odnośnie transferu RVN-A... Czytałem gdzieś, że Milan ponoć kupił już Suazo. Swego czasu ponoć interesowaliśmy się tym zawodnikiem. Dlatego chyba jeśli Ruud gdzieś odejdzie to może to nie być Milan.

Wróć do „Anglia”