Njapierw obejrzymy ceremonie otwarcia na Allianz Arena. Ciekawe co tam Niemcy zrobia, ale pewne jest ze nie bedzie to takie show jak w Korei bo organizatorom szkoda kasy... Ale jestem dobrej mysli
Niemcy - Kostaryka... Co by o tym meczu powiedziec... Mecz otwarcia bedzie ogladalo mniej wiecej tyle samo widzow co final bo obydwa te spotkania ciesza Sie najwieksza popularnoscia. W reprze Niemiec nie zagra Ballack, ktorego zastapi prawdpodobnie Borowski. Wiec srodek pomocy Frings-Borowski ciekawie sie zapowiada
Co do meczu Polakow to chyba juz wszystko zostalo powiedziane. Media trabia ze zagramy 4-5-1 ale ja bym wolal zeby bylo to 4-4-2. Ta pierwsza taktyka bardziej pasuje do spotkania z Niemcami niz Ekwadorem. Z Ekwadorczykow musimy uwazac na pewno na Delgado ktory w swoim zyciu nastrzelal juz sporo bramek. Uwazac tez trzeba przy stalych fragmentach na de la Cruza i Ivana Hurtado ktorzy sa wysocy i silni i moga przy rzutach roznych strzalami glowa sprawic troche klopotow Borucowi. My musimy wyjsc spokojnie do meczu, nasi wiedza ze jest to bardzo wazny mecz. O lekcewazeniu przeciwnika raczj nie ma mowy, Janas nie powtorzy bledu Engela i reszty z Koreii. Tak jak mowilem tu zostalo juz duzo napisane o tym meczu i nie ma co powielac. Polacy mam nadzieje ze poradza sobie z Ekwadorczykami i pokonaja ich roznica 2 bramek