MŚ 2006: Grupa F - Australia, Brazylia, Chorwacja, Japonia

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: herdek » 13 cze 2006, 14:12

Brazylia (4-4-2): 1-Dida; 2-Cafu, 3-Lucio, 4-Jua. 6-Roberto Carlos; 5-Emerson, 11-Ze Roberto, 8-Kaka, 10-Ronaldinho; 9-Ronaldo, 7-Adriano. Trener: Carlos Alberto Parreira

Chorwacja (3-4-1-2): 1-Stipe Pletikosa; 7-Dario Simic, 4-Robert Kovac, 3-Josep Simunic; 2-Darijo Srna, 5-Igor Tudor, 10-Niko Kovac, 8-Marko Babic; 19-Niko Kranjcar; 17-Ivan Klasnic, 9-Dado Prso. Trener: Zlatko Kranjcar

No skład Brazylii niezły, tylko nie wiem co robi tam R.Carlos. W ostatnich meczach w Realu słabiutka gra, stary...To już nie jest ten sam Roberto chociażby z 2002 roku. Wtedy potrafił zrobić rajd, świetnie uderzyć z wolnego, a teraz nie wiem czy strzelił chociaż jednego gola z wolnego. Kiedyś była to jego mocna strona, ale teraz chyba stracił to wszystko. Co do skłądu Chorwatów, to chyba nie ma żadnych niespodzianek i patrząc realistycznie Brazylii nie będzie łatwo. Klasnic i Prso na ataku, spokojnie mogą coś strzelić. Pomoc jak i obrona bardzo doświadczona i nie chcę nic mówić, ale może dojść do małej sensacji.

Mimo to obstawiam: 4-1 dla Brazylii: Ronaldo x2, Ronaldinho, Adriano.

Co do wczorajszego meczu Japonii z Australią to nie oglądałem :oops: :oops: :oops:, jednak wolałem aby Australia wygrała i cieszę się, że podopieczni Gussa pokonali Japończyków. Teraz tylko rozprawić się z Chorwacją i dalsza faza jest :)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”