Dla mnie przenosiny Jagodnika to... korzyść dla Prokomu. Jagodnik nie jest już najmłodszym zawodnikiem, ma 32 lata i jego mecze jak i innych starszych zawodników Prokomu w euroligowych potyczkach nie wyglądały najlepiej. Prokom, któy ma wiekszy budżet niż rok temu wg mnie musi odmłodzic kadrę jeśli chce coś zwojować w Europie a nie tylko w Polsce. No może nie tyle odmłodzić co postawić na lepszych zawodników, a obecnych gwiazd najlepiej byłoby sie pozbyć. No ale ja mam chyba odmienne zdanie od działaczy Prokomu bo oni planuja pozostawić 34-letniego Pacesasa, o którego też podobno stara się Anwil (przynajmniej takie plotki o tym zawodniku słyszałem) i na którego praktyczne narzeka się przez cały sezon i który uważany jest za grającego trenera Prokomu. Z tym składem co miał Prokom w tym sezonie niczego wielkiego sie nie osiągnie w Europie a jedynie z większym budżetem wzrośnie niezadowolenie po przegranych meczach które nawet w tym sezonie nie było małe. Prokomowi w podboju Europy potrzebne są zmany i świeża krew i dlatego jestem za zmianami w tej drużynie jeśli myśli się o lepszej grze w Eurolidze.pizmak pisze:W przyszłym sezonie zawodnik grać będzie w ekipie ćwierćfinalisty rosyjskiej Superligi - Dynamie Moskwa Region.
No to jest bardzo dobra wiadomość dla kibiców ze Słupska jak i całej polskiej koszykówki, bo nasz basket może tylko zyskać gdy trenerem w naszym kraju jest taka osoba. Zresztą w skończonym już sezonie Czarni byli rewelacją nie tylko w sezonie zasadniczym jak większość drużyn ale i co jeszcze ważniejsze w play-offach. Griszczuk (nie cierpiałem go jako zawodnikapizmak pisze:Dobra wiadomość dla kibiców Energi Czarnych. Wstępny kontrakt z zespołem ze Słupska podpisał w piątek szkoleniowiec zespołu Igor Griszczuk. Tym samym wszelkie spekulacje dotyczące przenosin trenera do innego miasta zostały ucięte.