Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 13 cze 2006, 20:24

[quote]Oryginalna obietnica fińskiego polityka
Sekretarz generalny fińskiej partii socjal- demokratycznej Maarit Feldt-Ranta obiecała, że wytatuuje sobie flagę niemiecką na pośladkach, jeśli piłkarze Juergena Klismanna zdobędą mistrzostwo świata.

- Jestem zagorzałą sympatyczką piłki nożnej i ręcznej - powiedziała Feldt-Ranta - kibicuję Niemcom na pewno dotrzymam słowa, jeśli zespół ten wygra mistrzostwa.

Niemcy grają w grupie A finałów MŚ. W piątek wygrali z Kostaryką 4:2, a w środę zmierzą się z Polską. W grupie tej gra jeszcze Ekwador.

[/quote]

:lol:

[quote]Śmierć francuskiego kibica
Przed wtorkowym meczem Francja - Szwajcaria w grupie G piłkarskich mistrzostw świata zmarł jeden z kibiców "trójkolorowych". Powodem zgonu 49-letniego mężczyzny były przyczyny naturalne.

Do tragedii doszło w pobliżu stadionu w Stuttgarcie, gdzie rozgrywane jest spotkanie. Mimo natychmiastowej pomocy, kibic z Francji zmarł.[/quote]

Z drugiej strony nawet lepiej, bo jak nie przed, to na pewno po meczu by zmarł :lol:

[quote]Daniec będzie na meczu z Niemcami
Znany satyryk, Marcin Daniec wyjechał we wtorek do Niemiec, aby w środę na stadionie wspomóc swoim dopingiem polskich piłkarzy, którzy zagrają z zespołem gospodarzy mistrzostw świata.

- Obiecałem moim znajomym, którzy zostali w kraju, że będę krzyczeć za nich wszystkich - powiedział Marcin Daniec.

Daniec zauważył, że optymizm, który towarzyszył polskim kibicom przed rozpoczęciem MŚ w Niemczech nieco przygasł.

- Najważniejsze jednak, że czasem nad zdrowym rozsądkiem górę musi wziąć serce. Mówią, że marzenia, to nie męska rzecz, ale ja uważam, że właśnie prawdziwy mężczyzna musi mieć marzenia - powiedział Daniec.

Marcin Daniec jest satyrykiem, autorem znanego skeczu o odczuciach polskiego kibica, który ogląda walkę Andrzeja Gołoty z Lennoxem Lewisem, czy monologu o "sukcesach naszych w Korei". Jest też kibicem sportu, bywa na meczach polskiej reprezentacji i Wisły Kraków. [/quote]

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”