Martinho, to, że uogólnisz i napiszesz, że "każdy mod" bardzo mi pochlebia, ale naprawdę nie uosabiam całej moderacji tutaj, a tylko ja dawałem w tej sprawie WP i nie przypominam sobie, że coś obracałem w żart, choć wielokrotnie dawałem wyraz swojemu zdegustowaniu. Nawiasem mówiąc, jest to śmieszne, tak płakać z powodu JEDNEGO WP, ale to tylko moja prywatna opinia.
Martinho, temat o Polakach na mundialu ma 21 stron, temat grupowy ma ich 6. Pewne zasady zostały wypracowane, nie są do końca dobre najwyraźniej (jak napisałem za dużo od Was wymagałem), ale doceniam Twój zapał zapał moderacyjny. Nie znaczy to, że im częściej piszesz "zamknąć ten temat, zamknąć ten temat" udowadniasz, że ty byś to lepiej przeprowadził, albo zwiększasz szansę na jego zamknięcie. Te apele wszyscy widzą, ale na półmetku mundialu już nie będziemy nic zmieniać. Szczególnie, że to tylko dwie (!) osoby miały problemy ze znalezieniem właściwego tematu ( tak namotaliśmy, że jedna z nich odgrzebała stary temat reprezentacyjny
Jako, że to sprawa życia i śmieci, to mój rozdzierający serce apel: kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień!
Jest jeszcze sprawa, którą skierował MLSoccer na wokandę. Dlaczego nie można w grupowym temacie pisac o Polsce? Cóż takie zasady zostały ustalone dla przejrzystości, poziomu dyskusji i by wątki się nie dublowały. Zrozumiałbym rozdzieranie szaty, jakbyśmy kazali spuścić zasłonę milczenia na występy Polaków. Ale my tylko przeznaczyliśmy na to osobny temat, za co serdecznie przepraszam.