Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Piotr » 15 cze 2006, 21:32

Imo wczorajszy mecz z Niemcami i przyszly z piłkarzami Kostaryki(mam nadzieje ze polegniemy) powinny pokazac nam ze polska piłka systematycznie idzie w dół. Listkiewicz i banda przez tyle lat nie potrafili zmienic systemu szkolenia tak aby młodymi piłkarzami w tym kraju byli nie ci, ktorzy chcą ale ci mlodzi chlopcy ktorzy mają potencjał i fizyczne predyspozycje. I tak dochodzi do sytuacji w ktorej kreowany na gwiazde polskiej piłki Żuraw gra 2 razy gorzej na MŚ od Jelenia, ktory kilka lat temu był mrówką na granicy. Pomyslmy sobie, o ile wiecej umialby dzis ten chlopak gdyby w naszym kraju system wyłapywania i szkolenia młodych talentow bylby lepszy...gdyby w ogole byl. Moze wreszcie teraz ktos otworzy oczy i znajdzie sie osoba z odpowiednią charyzmą i wiedzą, ktora będzie umiala narowadzic naszą piłkę na nowe wspaniałe tory. Jedynym człowiekiem ktory powinien po tym mundialu podac sie do dymisji jest nie Paweł Janas, ktory chocby nie wiem jakie taktyki tworzyl to i tak zawsze zabraknie odpowiednich wykonawcow jego pomysłow,poniewaz nasz trener zwyczajnie "materiału" nie ma. Tym Czlowiekiem jest pan wiesniak Listkiewicz, ktory uwaza ze jak co 4 lata kwalifikujemy sie do MŚ, to jest to zasługa jego wspaniałych rządów. Przestanmy sie pocieszac dobrym wystepem z niemcami(wg mnie byl beznadziejny. Niemcy powinni wygrac z 4-0, choc ja naszych za te Mistrzostwa nie winie bo polscy piłkarze sa gorsi pod kazdym wzgledem od Ekwadoru i Niemiec) Krótko mówiąc zamiast zwolywac ogolnonarodowe debaty zacznijmy dzialac i tworzyc.

Pozdro

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”