Hiszpania - Transfery (zbiorczy)

el_nino

Post autor: el_nino » 16 cze 2006, 22:23

Do Atletico przybył nie dawno, bo wczoraj w nocy. Prawy obrońca, mistrz Europy - Seitaridis, przeszedł testy, były zawodnik Dynamo Moskwa uzgodnił z Atletico oficjalną prezentację która jest zaplanowana na najbliższy tydzień. Piłkarz poszukuje jakiegoś miejsca gdzie mógłby zamieszkać, chcę znaleźć dom jeszcze przed rozpoczęciem treningów w klubie zaplanowane na środę.

Podczas rozmowy z dziennikarzami Enrique Cerezo powiedział że Grek jest kolejnym ważnym ogniwem zespołu budowanego, by zdobywać trofea i osiągać sukcesy. Powiedział również iż wierzy w to, że Seitaridis będzie podstawowym zawodnikiem w klubie i że będzie stanowił zaporę nie do przejścia.

Później przyszła kolej na wypowiedź obrońcy Rojiblancos: "Bardzo cieszę się,że mogę grać w takim klubie jakim jest Atletico. Liga hiszpańska jest jedną z najlepszych lig na świecie, jesli nie najlepszą. Wiem że grają tu tak klasowi i znani piłkarze jak reprezentanci Hiszpanii: Antonio Lopez czy Fernando Torres, Argentyńczyk Maxi i wielu innych znakomitych piłkarzy. Wiem także o osiągnięciach mego nowego trenera - Javiera Aguirre. Wykonał naprawdę fantastyczną pracę z Osasuną w zeszłym sezonie."

Wróć do „Hiszpania”