Pisanie o Newcastle jako o drużynie, która rzekomo jest zainteresowana Torresem to jest żenujące dorabianie ideologii. 'Srok' nie stać na El Nino, podobnie Spurs, którzy mają trzech solidnych napastników. Jedynym poważnym przeciwnikiem do pozyskania Torresa wydaje się być AC Milan. Jeśli faktycznie nie pozyskali Suazo, to z pewnością zrobią wszystko by pozyskać dobrego napastnika. Torres, van Nistelrooy - sądzę, że tych zawodników widzieliby u siebie w składzie Galliani, Berlusconi i Anceltotti.ATI pisze:Z drugiej strony myślę, że kluby typu Newcastle czy Tottenham to jednak nie nadają się dla Torresa. A co z A.C. MilanemJeśli Man United będzie chciało kupić Torresa to właściwie jedyną przeszkodą może być właśnie Milan.
25 mln funtów to spora kwota, dlatego trzeba się dobrze zastanowić czy warto wydać takie pieniądze za Hiszpana, który bądź co bądź może niesprawdzic się w angielskiej lidze. Mimo wszystko coś jest na rzeczy, jeśli już w zeszłym roku Fernando był przymierzany do United, a teraz gdy już prawie pewne jest odejście Ruuda sprawa nabiera rumieńców.
Z tego co czytałem, włodarze Tottenhamu rozważają ofertę w wysokości 15 mln funtów za Carricka. Tylko Martin Jol - trener 'Kogutów był przeciwny sprzedaży Michaela, teraz jednak może sie zgodzi. Miejmy nadzieję...
Z Diarrą sprawa ucichła (ciekaw jestem dlaczego...). Być może Ferguson uznał za przesadną kwotę jaką musiałby wydać na Malijczyka. Rozsądne posuniecię, z uwagi na to, że do wzięcia za ok 10-12 mln funtów jest Didier Zokora! Jego występy na Mundialu utwierdzają mnie w przekonaniu, że jest to solidny zawodnik, może gorszy od wspomnianego Diarry w destrukcji, jednak zdecydowanie lepiej wyszkolony technicznie oraz potrafiący wyprowadzić piłkę do napastników. Didier ma 26 lat, czyli jest o rok starszy od Diarry.
Pojawiły się spekulacje na temat zainteresowania NUFC Wesem Brownem. Działacze Necastle są w stanie wyłożyć ok. 8 mln funtów na obrońcę MU. Osobiście jestem przeciwny odejściu Wesa i uważam, że byłoby to głupotą gdyby tak wartościowy zawodnik opuścił Man United.
Akurat Makoun do tego zsestawienia mi nie pasuje. W moim przekonaniu odstaje od wymienionych przez Ciebie zaowdników. Zokora jak najbardziej, Yaya Toure - młody, grający podobnie do Vieiry zawodnik Olympiakosu, nie trzeba byłoby wydawać na niego zbyt duzych pieniędzy. Petit przydałby się na ławkę. Cambiasso i Mascherano pkazują się ze świetnej strony na MŚ, ale wiadomo, że to zakupy nie na nasze 'kieszenie'. Muntari, Fernandes... mhmmJohn Travolta pisze:Diarra jest swietny, ale stawnowczo za drogi by go kupowac. Mysle ze juz lepiej zaryzykowac i kupic kogos typu Zokora, Makoun czy Yaya Toure w granicach 10 mln i do tego dokupic jakiegos doswiadczonego, niedrogiego pewniaka, była ostanio mowa o Peticie z Benficki i to w granicach 5 mln funtów. To wyglądało by na niezłe rozwiązanie.
Jak mamy szaleć to fajnie byłoby mieć w skłądzie Carricka, Zokore, Ribery'ego i Torresa. Ale się rozmarzyłem
Piłkarz polecony przez Ole Gunnara SolskjaeraNadzieja norweskiej piłki Magnus Wolff Eikrem zdecydował się opuścić Molde i podpisać dwuletni kontrakt z Manchesterem United.
Jako piłkarz 15-letni Eikrem zostanie zawodnikiem Akademii MU. Piłkarz już kilka razy przebywał na testach na Old Trafford.
Młody zawodnik regularnie gra w reprezentacji Norwegii U-16. Na Old Trafford ma pojawić się w sierpniu, gdy skończy 16 lat.