Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post autor: brylancik » 18 cze 2006, 23:54

AC Milan złożył skargę do Międzynarodowej Federacji Piłki Nożnej na postępowanie Ramona Calderona i Predraga Mijatovica. Kandydat na prezydenta Realu, a także człowiek przewidziany na stanowisko dyrektora sportowego kontaktowali się z Brazylijczykiem Kaką, namawiając go do zmian barw klubowych.

Włodarze mediolańskiego giganta, po stracie Szewczenki, nie chcą stracić kolejnej gwiazdy. Rossonerim nie podoba się fakt, iż Calderon i Mijatović kontaktują się z piłkarzem i ludźmi z jego otoczenia, a nie z Milanem w pierwszej kolejności. Pretensje dotyczą również zakłócania spokoju gracza, który uczestniczy w Mistrzostwach Świata.
Bezsensowne zachowanie Calderona. Murinho jak negocjował z Cole'm to się przynajmniej z tym krył a oni mieli to gdzieś i za to teraz najprawdopodobniej zapłacą. Szkoda bo to był mój faworyt do objęcia stanowiska, ale nie wiadomo jak się sprawa potoczy. Jeśli nie Calderon to chyba jedyną sensowną opcją byłby Palacios. Zobaczymy co zrobią socios

Pocieszeniem jest przyciszenie sprawy Diarry. Jak wiadomo niedawno był już jedną nogą w ManU a teraz sprawa ucichła i możemy liczyć że czeka na wybór nowego zarządu. Inną opcją jest to że Lyon zdecydował się nie puścić czołowego pomocnika. Jedno jest pewne, po zwycięstwie któregoś z kandydatów musi dojść do spektakularnych transferów i zatrudniania klasowego trenera, nie ma innej opcji.

EDIT:
Celem numer jeden letniego okresu transferowego mediolańskiego Interu jest pozyskanie bramkostrzelnego napastnika ACF Fiorentiny - Luki Toniego. Właściciel Nerazzurrich - Massimo Moratti bardzo chciałby wykupić snajpera klubu z Florencji.

"Toni jest znakomitym zawodnikiem i człowiekiem. Jeśli to zależałoby tylko ode mnie, pozyskałbym go natychmiast. Jednak jasne jest, że sytuacja jest inna. Ja chętnie widziałbym go w Interze, ponieważ jest wielkim napastnikiem."- stwierdził.

Zawodnikiem fiołków bardzo poważnie interesuje się także madrycki Real. Klub z Hiszpanii jest gotów zaoferować za Toniego 20 mln euro i , czyli o dwa więcej niż mediolański Inter. Dodatkowo ekipa z Hiszpanii jest skłonna dorzucić Violi kartę pomocnika Tomasa Gravesena.
Jeszcze taka ciekawostka ;) W sumie to ja bym z chęcią im zamiast Gravesena dołożył Ronaldo. Ciekawa opcja ale równie nierealna jak to że Ronaldo złapie formę na tych mistrzostwach... Tak swoją drogą to ciekawe skąd oni wiedzą ile Real jest w stanie wyłożyć na niego jeśli jeszcze nie mamy nowego zarządu :P

Wróć do „Hiszpania”