Kazdy transfer obcokrajowca do naszej ligi jest zawsze wielka niewiadoma. Wspomniales o Pauliscie. Co prawda mial dobry poczatek sezonu, pozniej zaczal slabo grac, mial swoj popis nieskutecznosci. Ale koncowka sezonu nalezala juz do niego, zaczal pokazywac sie z dobrej strony, zostal wybrany o ile sie nie myle pilkarzem miesiaca w Wisle w kwietniu albo maju. Sezon mial jednak nieudany, ale to nie znaczy ze przyszly tez taki bedzie...
Co do Dolhy to sam Petrescu mowi ze faworyzowal go nie bedzie (jak tak naprawde sie stanie to dopiero okaze sie) i razem z Pawelkiem beda walczyc o miejsce w podstawowej jedenastce. Jezeli okaze sie lepszy od Pawelka to czem ma nie grac w pierwszym skladzie
O Radovanioviciu tez niewiele mozna powiedziec. W poprzednim sezonie gral w Kalithei i za duzo bramek to on nie strzelal... Bodajze 2 czy 3 bramki w sezonie (poprawcie mnie jak zle mowie). Do tego transferu jestem najbardziej sceptycznie nastwiony. Dan mowi ze jest to bardzo obiecujacy zawodnik wiec wypada poczekac jak pokaze co potrafi.
Zarzad Wisly planuje sprowadzic jeszcze 2-3 pilkarzy, przed mundialem mowiono ze na 3 pilkarzy wydane zostana 3 mlneuro. Wychodzi po bance na glowe wiec slabi gracze to raczej nie beda... Nam pozostaje tylko czekac na to co bedzie sie dzialo na rynku transferowym Wisly.
Dzisaij na trenin przyjezdza Cleber, ktorego Dan moze w trakcie sezonu ustawic na prawej stronie w razie odejscia Baszcza. Ja sie ciesze z tego transferu bo potrzebny nam jest twardy obronca, chociazby jak Ouattara i Choto w Legii. Musimy jeszcze kogos sproadzic na srodek pomocy, bo niejasna jest sytuacja Sobola, a jesliby nawet zostal w klubie to obok niego zarowno Varga jak i Cantoro nie prezentuja sie na miare solidnego pomocnika.... Poza tym moim zdaniem potrzebny nam jest bardziej ofensywny pomocnik w srodku pola bo Cantoro i Sobol sa typowymi defensywnymi pomocnikami...
Mysle ze wsrod tych 3 zawodniakach ktorych Wisla chce sprowadzic bedzie 2 pomocnikow i jeszcze jeden napastnik. Przydalby suie jakis lewy pomocnik bo Zieniu mnie nie przsekonuje, za duzo sytuacji marnuje... No ale jak napisalem pozyjemy, zobaczymy.